CHP Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin yönetim yapısının değiştiğini belirterek, "Türkiye'de OHAL ne zaman kalkacak?" diye konuştu.

Kongre Caddesindeki CHP İl Başkanlığı önünde davul- zurna çalınarak karşılanan Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, bir süre halay çeken partilelerle oynadı. 'Adalet' pankartı ile kameralara görüntü veren Öztürk Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"15 Temmuz’dan sonraki  süreçte OHAL ilan edildi, binlerce insan görevlerinden alındı, Türkiye’de OHAL ile alakalı olmayan Kanun Hükmündeki Kararnameler çıkarıldı ve Türkiye’nin esasen yönetim yapısı değiştirildi. 16 Nisan referandumuyla demokrasi kurumsal olarak Türkiye’de bitti ve beli kırıldı. Ancak demokrasiye inanan insanlar hala ayakta ve Maltepe meydanından demokrasi özlemini dile getirdiler. Bizim yürüyüşümüz bir kişiden dolayı değil, elimizden kaybolup giden, tek değerimiz olan demokrasinin kaybolmasından dolayı başladı. Hak, hukuk ve örgürlük mücadelesidir. Gökkubbe altında insanoğlunun en büyük mücadelesidir. En kutsal mücadeledir. Hiçbir kimse hiçbir şahıs bu mücadelenin bizzati kendisinden daha değerli değildir. En önemlisi Türkiye’de OHAL ne zaman kalkacak? Toplum OHAL ile yaşamaya alıştırılmaya çalıştırılıyor. Ama şunu bilmeliyiz ki OHAL anormallikten çıkartılmak isteniyor, sanki hayatın normal bir parçasıymış gibi takdim ediliyor. Bu utanılacak bir durum.İlk yıllarında 'hak, özgürlük' derken ve onu kullanarak iş başına gelen hükümet, şimdi OHAL’ı savunur hale geldi. Özgürlükleri kesme konusunda kendisine yöneltilen eleştirileri artık kötü niyetli eleştiriler olarak tarif etme noktasına geldi. Hükümet zaten olamayan demokratik özelliğini kaybetti ve maskesini düşürdü."

"DEMOKRASİNİN KÖKÜNE İNCİR AĞACI DİKİLMİŞTİR"

İktidarı eleştirilerini sürdüren Öztürk Yılmaz, "Otokrasi ve tek adam rejimi yerleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanı sabah partisinin grup toplantısında parti başkanı olarak konuşuyor, Öğleden sonra sarayda muhtarı curhurbaşkanı olarak kabul ediyor. Bu Türkiye’de güçler ayrılığını bitiren tablodur. Artık güçler ayrılığından değil, güçlerin birleşmesinden tek elde toplanmasından ve tek kişinin hakimiyetinden bahsediyoruz. Demokrasinin köküne incir ağacı dikilmiştir" diye konuştu.

Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Türkiye negatif bir algı ile özdeşleşen bir ülke haline getirildi. Eskiden Türkiye, dışardakilerin gözüyle  nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan demokratik ve laik bir ülkeydi. Şimdi ise nüfusunun çoğunluğu yine Müslüman ama otokratik tek adam rejimine dönüşmüş bir ülke olarak takdim ediliyor. Eskiden hiçbir Cumhurbaşkanının adıyla bir rejim tarif edilmezdi. Ama ilk defa Erdoğan rejiminden bahsediliyor. Sanki Kaddafi rejimi, Saddam rejimi, İslam Kerimov rejimi gibi Erdoğan rejiminden bahsediliyor" dedi.