CHP’de Atatürk ismine karşı olduğunu söyleyen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ardından bir skandalda Sincan ilçe Başkanlığında ortaya çıktı. Bu kez hedefte İstiklal Marşı vardı.

Harb-iş Sendikasındaki bazı iddiaları gündeme getirmek için milli marşımızı kullanan Anıl Batıer yazmış olduğu şiirin başlığını da “İstikbal Marşı” koydu. Kullandığı başlığın yanına gülücük emojisi koyan Anıl Batıer saygısızlıkta sınır tanımadı.

İstiklal Marşını sözlerini değiştirip bağlı olduğu Harb-iş sendikasındaki iç çekişmeler için kullanan Anıl Batıer’in bu hareketi terörist Demirtaş’a özendiği şeklinde yorumlandı.

CHP’nin ittifak ortağı HDP’nin eski Eş Genel Başkanı terörist Selahattin Demirtaş mahkemedeki savunmasında Atatürk’ün “Bir Türk dünyaya bedeldir” sözünü değiştirerek "Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter'e bedeldir filan da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz" diyerek dalga geçmişti.

İstiklal Marşının sözlerini değiştirerek ti’ye alan Anıl Batıer’in 5. Ana bakım fabrika müdürlüğünde helikopter teknisyeni olarak çalıştığı ve 7 yıldır da CHP Sincan İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü belirlendi.