Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine tepki gösterdi. 

CHP olarak başından beri Türk bakanlara yönelik bu davranışları kabul etmediklerini dile getirdiklerini vurgulayan Bingöl, "Türkiye'nin böyle bir davranışı hakketmediğini her fırsatta belirttik. Her düşünce özgürce ifade edilebilmeli. Hele hele uluslararası krize dönüşebilecek bu tür yaklaşımlar hiçbir şekilde kabul edilemez." dedi.

Her seçim döneminde olduğu gibi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun halk oylamasına yönelik yurt dışı ziyaretlerinin de planlandığını aktaran Bingöl, ancak bu ziyaretlerin Almanya ile yaşanan sorunlar ortaya çıktığında iptal edildiğini açıkladı.

Bingöl, "CHP olarak referandum süresince yurt dışında miting yapmayacağız." diye konuştu.

Tekin Bingöl, CHP milletvekillerinin daha önce yurt dışında yapmayı planladıkları çalışmaları da iptal etmeye başladığını ifade etti. 

- Yarın Adana'ya gidiyor

Halk oylaması çalışmalarını bugün İstanbul'da sürdüren Kılıçdaroğlu, yarın da Adana'da olacak. Kılıçdaroğlu, Seyhan ilçe belediyesinin bazı açılış programlarına katılacak, muhtarlarla bir araya gelecek.   

Kılıçdaroğlu, pazartesi günü Ankara'da muhtarla buluşacak. Kılıçdaroğlu, 15 Mart'ta ilk mitingini ise Amasya'da yapacak. Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır, Van, İstanbul, İzmir gibi illerde yapacağı mitinglerini Ankara'da tamamlaması bekleniyor.