İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul İl Örgütü tarafından, Ankara'dan yürüyüş başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'a gelene kadar Maçka Parkında eylem yapma kararı alındı.

CHP İl Örgütünce, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması nedeniyle Maçka Parkı'nda protesto eylemi düzenlendi. Ellerinde "Adalet" yazan pankart ve dövizlerle bir araya gelen grup, bir süre "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, burada yaptığı konuşmada, Berberoğlu'nun tutuklanmasının, demokrasiye açılmış bir savaş olduğunu savundu.

Ülkede her gün gerilimin arttığını anlatan Cankurtaran, "Bu sisteme karşı adalet istemek için direniş başlatıyoruz. AİHM'nin aldığı karardan sonra faşist politikalar iyice artırılmıştır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Yargı adalet dağıtmaktan ziyade, AKP'nin sopası haline dönüşmüştür. AKP bize meydan okuyorsa, biz de CHP olarak buradan meydan okuyoruz. Sonuna kadar buradayız. 'Adalet" diyerek yürümeye devam edeceğiz." dedi.

- "Genel Başkanımız İstanbul'a gelene kadar eylemimiz devam edecek"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise Berberoğlu'nun haksız infazla karşılaşmasına karşı mücadele başlattıklarını dile getirdi.

Sadece Berberoğlu için mücadele etmeyeceklerini belirten Canpolat, "Onun şahsında tüm mağdur olanların, sahipsiz olanların, ötekilerin, damadı güçlü olmayanların da mücadelesidir bu. Berberoğlu'nun tek bir kalemi vardır. Basında birçok alanda çalışmış, gazetecilik dışında hiçbir mesleği olmayan bir arkadaşımızdır. Kendisi üzerinden CHP ile bir hesaplaşma başlatılmıştır. CHP buna müsaade etmeyecektir. Bu mücadeleyi daha kararlı şekilde yürüteceğiz." diye konuştu.

Canpolat, bu kapsamda eylem yaptıklarını ifade ederek, "Genel Başkanımız Ankara'dan İstanbul'a gelene kadar buradaki oturma eylemimiz, etkinlik, şölenlerle, şiir okuma, tiyatro gösterileriyle devam edecektir. Her gün bir belediye başkanımız ile 2 ilçenin gençlik ve kadın kolları, sivil toplum örgütleri burada nöbette olacaklar. Genel Başkanımızla burada buluşacağız. Daha sonra da Sayın Berberoğlu Maltepe ya da Silivri cezaevlerinden hangisinde olursa, buradan oraya yürümüş olacağız." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da Berberoğlu'nun tutuklanmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Mücadeleye devam edeceklerini anlatan Altay, "Maçka Parkı ve Güvenpark'tan başlayan kar topunu çığa dönüştürerek, Türkiye'nin tıkanan demokrasi yollarını açmak herkesin namus borcudur." ifadelerini kullandı.

Eyleme, Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu, bazı CHP milletvekilleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisiyle eylem devam ediyor.