Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Şebinkarahisar ilçe meydanındaki İmam Hatip Lisesi Pansiyonu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Şırnak’ta şehit olan 3 askere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Terör örgütünü destekleyenlere seslenen Canikli, "O hainler piyon zaten, o hainlere destek veren kimse, devlet, istihbarat örgütü kimse, bu milletin birliğini bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyen o hain terör örgütüne kim destek veriyorsa boşuna uğraşmayın, amacınıza ulaşamazsınız, bu millete diz çöktüremezsiniz. O hainleri hendeklere gömdüğümüz gibi o hainlere de destek verenlere gereken cevabı vereceğiz inşallah, Allah’ın izniyle." dedi.

Canikli, bu topraklarda milyonlarca şehidin kanı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu topraklar bedeli ödenerek vatan yapıldı, birileri tarafından bu millete sunulmadı o yüzden hiç kimse bu topraklardan zırnık kopartamaz, bu millet buna izin vermez. Sayısız kereler tarihe baktığınızda bu hain emellere ulaşmak için sayısız kere saldırılarla karşı karşıya kaldı bu millet, bu coğrafya, bu topraklar ama her defasında bu millet gereken cevabı verdi."

"Birileri sana bir şey mi söyledi ? Bir yerlerden talimat mı aldın?"

"Hadi Almanya’nın istihbaratın başındaki adam bu şekilde konuşuyor, Sayın Kılıçdaroğlu sen niye böyle bir şey söylüyorsun?" diye soran Canikli, şu görüşlerini aktardı:

"Hani 15 Temmuz olayına sayısız kereler darbe teşebbüsü dedin tepki verdin, sonra birden niye değiştin durup dururken? Birileri sana bir şey mi söyledi? Bir yerlerden talimat mı aldın? Aklıma geliyor çünkü akıl, mantık böyle bir şey kabul etmez. Her şey ortadayken sen çıkıp 15 Temmuz'da milletin yazdığı destana tiyatro dersen benim aklıma da başkasının aklına da böyle bir şey gelir, zaten Almanya ile çok yakın ilişkilerin var."

Canikli, Türkiye için çok güzel niyetleri olmayan bazı Alman vakıfları olduğuna işaret ederek "O vakıflarla Sayın Kılıçdaroğlu arasında çok yakın dostluk olduğunu biliyoruz. Şimdi sana dostların ‘Bu konuda bizim tezlerimizi yüksek sesle söyle’ mi dedi Sayın Kılıçdaroğlu? Ben de bunu söylüyorum, benim de aklıma geliyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na yönelik "Eğer iddianda gerçekten samimiysen elinde ne varsa, çık söyle, çık anlat millete, seni kimse engellemiyor." diyen Canikli, şöyle devam etti:

"Buyurun davet ediyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da ne varsa bildiğin bir şey varsa, belge ne varsa, dedikodu ne varsa çık konuş, herkesin gözü önünde bunları değerlendirelim ama eğer elinde hiçbir şey yok, hiçbir belge yok, hiçbir bilgi yok buna rağmen böyle bir iftira atıyorsan o zaman biz de çıkar deriz ki 'Sen Sayın Kılıçdaroğlu milli bir adam değilsin, yerli bir adam değilsin, dışarıdan talimat alıyorsun.' Böyle bir ağır ithamın altında kalmak istemiyorsan elinde olduğunu, iddia ettiğin o konuyla ilgili belgeleri çık açıkla. Bütün milletle paylaş."

Canikli, oyun içinde oyun olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Oyun büyük, bugüne kadar bu millet, sizler bu oyunları bozdunuz, bozmaya devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Bir oyunu da 16 Nisan’da bozacağız inşallah. PKK’yı tamamen sıfırlamak için 16 Nisan'da Fetullahçı Terör Örgütü'nü tamamen silmek, DEAŞ’ı ortadan kaldırmak için ve bu milletin bağımsızlığını, özgürlüğünü ortadan kaldırmak isteyen içeride ve dışarıda ne kadar hain varsa hepsine gereken cevabı vermek için bir kez daha inşallah ‘evet’ diyoruz."