Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile aralarında yaşanan tartışmanın ardından, başkanın bir televizyon kanalında yayınlanan haber programına telefonla bağlanıp özür dilediğini, bunun bir erdemlik olduğunu ifade etti.

Ömercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkan Gökhan ile aralarında, 4 Ekim'de yapılan meclis oturumunda gündem dışı söz aldığı sırada, CHP'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde yaşanan olayla ilgili sorusu üzerine tartışma yaşandığını ve grup üyeleriyle meclisi terk ettiklerini hatırlattı.

Dün yapılan ikinci oturuma da 10 meclis üyesi ile birlikte katılmadıklarına işaret eden Ömercioğlu, şöyle devam etti:

"Dünkü oturuma katılmamamızın sebebi, yapmış olduğu hakaretler ve söylediği sözlerin, tehditlerinin ve çirkin davranışlarının kendisi tarafından özümsenip, oturup düşünmesi, onun ardından bu konuyla ilgili bir açıklama yapması yönündeydi. Bu, sayın başkanı kendi kendisiyle bırakma amacıyla yapılmıştı. Kendisi bu sabah bir televizyon kanalında yayınlanan haber programına telefonla bağlandı, bizzat kendisi bizlerden yapmış oldukları için özür diledi. Yapmış olduklarının haddini aştığına benzer şekilde beyanlarda bulundu. Bu durumda hatasını algıladığını dile getirdi. Bu, bizim kendisini dün bir anlamda kendi kendisine bırakmamızın doğru olduğunu gösteriyor. Olayın üzerine gitmediğimizin de bir göstergesi bu."

"Bir anlamda erdemliktir"

"Sayın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da yapmış olduğu bu eylem, bir anlamda erdemliktir." diyen Ömercioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ancak, Sayın Başkan konuşmasının ilk bölümünde yapmış olduğu eylemin haddini aştığını, bir kadına karşı yapılmaması gerektiğini, bir şiddet eyleminin olmaması gerektiğini beyan etmesine karşın, devamında, kendisinin haksız bir eyleme maruz kaldığını ifade etmektedir. Birincisi şiddetin haksız eylemi, haksız tahriği yoktur. İkincisi, yine Sayın Başkanın beyanlarında bu meselenin Çanakkale Belediyesi Meclisinin konusu olmadığını ifade etmektedir."

Ömercioğlu, mecliste gündeme getirdikleri konunun, "CHP'liler arasında bir meydan muharebesine döndüğüne" dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:

"Bu meydan muharebesinde bizzat Çanakkale Belediye Başkanının, belediye başkan vekilinin, belediye çalışanlarının ve işçilerinin kongre süresince aktif olarak faaliyette bulunduklarını bizzat CHP İl Başkanı beyan etmiştir. Bu, bizzat Çanakkale Belediyesinin fiiliyatta olduğu konumda, bir belediye işçisinin orada çalıştırılıp, kendisinin oradaki işlemlerde kullanılması tabii ki Çanakkale Belediyesi meclisinin gündemidir."