Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi"nde yaptığı konuşmada, hükümetin Osmaniye'ye ayrı bir önem verdiğini belirtti.

Bu verilen önemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de payının büyük olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "Sayın Bahçeli, Cumhurbaşkanımızla oynanan oyunları bozmak için milli bir duruş sergilediler. Bu nedenle Osmaniye'ye ne yapsak azdır." ifadesini kullandı. 

Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akdeniz bölgesinin gelişmesi adına bir proje hazırlanmasını istemesinin ardından Akdeniz Geliştirme Projesi'nin (AkdenizGEP) oluşturulduğunu aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Nasıl Güneydoğu Anadolu'da GAP, Konya Ovası'nda KOP varsa Osmaniye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz Bölgesi için Akdeniz Geliştirme Projesi adında bir proje hazırlandı. Bununla ve bakanlığımızla alakalı baraj, sulama tesisi, gölet, kanal, ağaçlandırma gibi bütün yatırımları bir kitap haline getirdik ve sayın Valimize takdim ettik. Ayrıca bu bölge tabiat güzellikleri açısından çok zengin. Zengin turistlerin bu bölgeye gelip para harcamasını sağlamak adına 'Tabiat Turizm Master Planı' hazırladık. Bu bölge zengin turistlerin uğrak noktası haline gelecek inşallah. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız."

- "Türkiye üzerine oyunlar oynanıyor"

Türkiye üzerinde batılı ülkelerin yıllardır süre gelen oyunlarını oynamaya devam ettiklerine değinen Eroğlu, "Bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak için batı her zaman oyun oynuyor. Neden? Türkiye büyüyor, gelişiyor. Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedefini ortaya koydu. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. 2053 İstanbul'un fethinin 600. yılında, buradaki gençler şanlı bayrağımızı zirveye taşıyacak. Malazgirt Zaferi'nin 1000 yılında yani 2071 'de de yeni doğan çocuklarımız Türkiye'yi küresel bir güç olacak görecekler buna inanıyorum." diye konuştu.

Eroğlu, batılı güçlerin en son oyun olarak terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i öne sürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

"30 yıldır hazırladıkları FETÖ hainine 15 Temmuz'da darbe girişimiyle ülkeyi işgal ettirmek istediler. Bu bir işgal hareketiydi ama milletimiz bir kahramanlık destanı yazdı. Neticede Türk tarihine değil dünya tarihine geçen bir kahramanlık destanı yazıldı. Şimdi yeni bir oyuna girdiler. Türkiye'yi ekonomik olarak nasıl çökertebiliriz, ekonomi üzerinde nasıl oyunlar oynayalım, 2019 seçimlerine kadar ülke ekonomisini nasıl bozarımı planlamaya başladılar. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli sezdi ve oyunlarını bozdu. Bu nedenle 24 Haziran'da sandık önünüze gelecek. Bu seçim bir partinin meselesi değil. Bu seçim, milletin bekası, istiklali, istikbali meselesidir."

- "Sınırımızda bir terör devleti kurmak istediler"

Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurmak için oyunlar oynandığına işaret eden Bakan Eroğlu, "Onların bir hesabı varsa Allah'ında bir hesabı var. Sınırımızda bir terör devleti kurmak istediler. Sayın Cumhurbaşkanımız ve şanlı ordumuz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'yla Afrin'de destan yazdı ve bu oyunu bozdu. Gerekirse bütün dağlarda inlerine gireceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar çalışacağız. Gerekirse Kandil'e gireriz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Osmaniye'ye yapılacak toplam değeri 143 milyon lira olan 4 tesisin temeli Bakan Eroğlu ve protokol üyelerinin butona basmasıyla atıldı.

Daha sonra "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları" verildi. 

Kentteki esnafı da ziyaret eden Bakan Eroğlu,  vatandaşlarla sohbet etti,  fidan dağıttı.