ADIYAMAN (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir ve beraber olmamız lazım. Herkesin kendi görevini belirlememiz lazım. Zayıf hükümetler ve ikili yapıyla Türkiye mesafe alamaz. Türkiye'nin zaman kaybına gideceğine ve kaynak israfına gideceğine farkına varmamız lazım." dedi.

Yılmaz, partisinin il başkanlığınca Besni ilçesi Atatürk Caddesi'nde düzenlenen mitingde, Besni'nin, Adıyaman'ın, Doğu ve Güneydoğu'nun da makus tarihini değiştireceklerini belirtti.

Güçlü bir hükümetin olması gerektiğini, 16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını, Türkiye'nin kaybedecek zamanının olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bir ve beraber olmamız lazım. Herkesin kendi görevini belirlememiz lazım. Zayıf hükümetler ve ikili yapıyla Türkiye mesafe alamaz. Türkiye'nin zaman kaybına gideceğine ve kaynak israfına gideceğine farkına varmamız lazım." diye konuştu.

Egemenliğin milletin olduğunu, bunun da üç unsurunun bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Egemenliğin üç unsuru yasama, yürütme ve yargı. Yasamayı deyince parlamentoyu anlıyoruz. Yürütmeyi deyince hükümeti anlıyoruz. Yargı deyince mahkemeleri anlıyoruz. Bu üçünün hakimi kim? Millet. Üçü hakkında karar verecek olan millet. Şimdi diyoruz ki yürütme de senin. Sandıkta hükümeti sen kurmak istiyor musun? Evet, sandıkta hükümeti ben kurmak istiyorum. Milli iradenin gereği budur. Egemenliğin millete ait olmasının zorunlu unsuru budur diyorsan sandıkta oy vereceğiz. 16 Nisan'da 'Evet' oyunu vereceğiz."

Bir sıkıntı veya engel çıktığında her zaman milletin huzuruna gediklerine işaret eden Yılmaz, milletin yardımıyla engelleri birer birer aştıklarını kaydetti.

Bir daha artık hükümet pazarlıkları ve koalisyonlarla uğraşmamak için 16 Nisan'ı işaret eden Yılmaz, zaman kaybetmeden milletin hükümeti sandıkta kurması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, "Parlamento kursaydı, parlamenter sistem olurdu. Ama millet kurduğu için bu hükümetin adına millet hükümeti denir. Millet hükümetine 'evet' diyor muyuz? Bu millet hükümeti, kesinlikle şu anki içinde bulunduğumuz sistemden daha demokratik, milli iradeye uygun. Bu sistem ülkemize uzlaşmayı getirecektir. Uzlaşma iklimi hakim olacaktır. Bu uzlaşma, o kadar önemli ki daha halk oylamasına gitmeden Cumhuriyet Halk Partisi'nin olumlu yönde değiştirdi. Bu anayasa oylaması Meclis'teyken kimi milletvekillerimizin burnunu kırdılar değil mi? Ayağını da kırdılar. Kılıçdaroğlu, 'Anayasa Mahkemesi'ne gideceğim' dedi. Gitti mi? Gitmedi. Milletin söz söyleyeceği yerde millet adına söz söylediğini iddia edenlerin bir şey söyleyebilmesi doğru olmazdı da ondan." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi'nden AK Parti'ye geçen 6 belediye meclis üyesine Bakan Yılmaz tarafından AK Parti rozeti takıldı.

Yılmaz, daha sonra Atatürk Caddesi üzerinde bulunan "Evet" ofisinin açılışını yaptı.