Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeniden CHP'nin Maltepe Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasının ardından yönetim kurulunun istifa kararı aldığı CHP Maltepe İlçe Teşkilatına üye bir grup, Ankara'ya yürüyüşüne devam ediyor.

Yürüyüşün dünkü etabını Dilovası ilçesinin Tavşanlı mevkisinde tamamlayan grup, polis ekiplerinin güvenlik uyarısı nedeniyle Dilovası güzergahını araçlarla geçtikten sonra Körfez Kirazlıyalı mevkisinde toplandı.

"Temiz toplum, temiz siyaset" pankartı açan grup, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde "Hak, hukuk, adalet" sloganları atarak İzmit yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Eski CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maltepe'den çıktıkları yürüyüşe dördüncü gününde büyük kararlılıkla devam ettiklerini ve başlattıkları harekete birçok partilinin destek verdiğini söyledi.

Taleplerini yinelediklerini dile getiren Otlu, "Siyaset kurumuna karşı insanlar güvenini kaybetmiş durumda. Cumhuriyet Halk Partililer olarak doğru bulmadığımız, güvenmediğimiz, parti ideolojisine uymadığını düşündüğümüz adayların bir an önce değiştirilmesini istiyoruz. Maalesef büyük inşaat firmaları belediyelerin aday belirleme süreçlerine müdahil olmuş durumda. Artık bu düzen, bu siyaset değişmelidir." diye konuştu.

Otlu, bir gazetecinin "Ali Kılıç'ın adaylığına karşı çıkmanızın nedeni nedir?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Temel meselemiz; Ali Kılıç meselesi değil. Bazı yerlerdeki adaylara da karşıyız. Ali Kılıç konusundaki meselemiz şudur; Parti Meclisi'nden geçememiş, MYK'dan geçememiş ve kendisine güven duymadığımız bir kişinin, kendi ilçemizden aday yapılarak, sokağa çıkıp da kendisine kefil olmak istemiyoruz. Bunun dışında Siverek'te halkı tehdit eden birinin Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterilmesini doğru bulmuyoruz."