AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Akdeniz, Ege suları üzerinde egemenlik hakkımızı ihlal eden çevrelere asla müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, Tire Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tire İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'de bayrak yarışının farklı olduğunu ve başka partilere benzemediğini dile getirdi.

AK Parti'nin Türkiye'nin, milletin partisi, Türkiye'nin yarını, geleceği olduğunu belirten Yıldırım, Milli Mücadele döneminde Tire'nin İzmir ile aynı kaderi paylaştığını ancak efelerin yüreklerindeki vatan aşkıyla şanlı bir direniş başlattığını ifade etti.

Yıldırım, "Bu direnişin başında Gökçen Hüseyin Efe vardı. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun. 3 sene süren mücadelenin ardından Tire düşman işgalinden kurtuldu. Gökçen Efe'nin yüreğinde yaşayan vatan aşkı, millet sevdası bugün AK Parti'nin yüreğindedir." diye konuştu.

Türkiye'nin 16 yıldır AK Parti ile büyüyüp, kalkındığını, bu süre içinde ihracatın 5, milli gelirin ise 3 kat artırıldığını ifade eden Yıldırım, AK Parti'nin adaletin ve kalkınmanın adı, büyük ve güçlü Türkiye'nin yüz akı olduğunu kaydetti. Yıldırım, "AK Parti kardeşliğin, birliğin, beraberliğin adresidir. AK Parti'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümetimizi işte bu yüzden hedef aldılar." dedi.

Yıldırım, Türkiye'ye yönelik hain darbe girişimini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Milletimiz kenetlendi, bu hain girişimlerin hiçbirine boyun eğmedik.Türkiye'ye ihanet edenler şimdi artık dünyada sığınacak delik arıyorlar. Emperyalistlere köle olanlar efendilerinin emri altına girmiştir. Bu örgütleri, İslam ülkelerini dize getirmek, İslam'ı çökertmek için kullananlar karanlık emellerine asla ulaşamayacaklar çünkü bu aziz milletin bağrından çıkardığı yiğit adam Cumhurbaşkanı ve dik duran bir hükümeti var. Bu zorbalara geçmişte de yenilmedik, bundan sonra da yenilmeyeceğiz. Türkiye'yi bu hainlere teslim etmedik bundan sonra da teslim etmeyeceğiz. Şehitlerimize sözümüz var, bu vatan uğrunda şehit düşen aslanlarımıza ahdimiz var. Bu mukaddes vatanın tek bir çakıl taşını haine, kalleşe, alçağa çiğnetmedik, asla çiğnetmeyeceğiz."

Türkiye'nin son 16 yıldır dünya çapında itibarını en çok yükselten ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Dünyada son 10 yıl içinde küresel kriz devam ederken, yapılan 10 büyük projenin 6'sının Türkiye'de gerçekleşmesi bir tesadüf değil elbette. Bu milletin gücüdür, milletin başarısıdır, milletin desteklediği AK Parti'nin başarısıdır. Türkiye çok dinamik bir ülke. Bugüne kadar ulaştığımız hedeflerin daha da ilerisine beraberce yürüyeceğiz. Ülkemize dev eserler, dünya çapında yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Dünyanın en büyük havalimanının Türkiye'de yükseldiğine dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her alandaki şahlanışı içeride ve dışarıda bazı çevreleri de doğal olarak rahatsız ediyor, yalan dolanlarla Türkiye'nin önüne engel çıkarılmaya çalışılıyor ama Fırat Kalkanı ile başlattığımız barış operasyonu Zeytin Dalı Harekatı ile başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu bölgelerin tamamını oradaki teröristlerden temizledik ve daha önce oralarda yaşayan, oranın insanlarına, yerlilere, Araplara, Kürtlere, Türkmenlere, Ezidilere teslim ettik. Bugün yüzbinlerce insan evine yurduna döndü. Bölgemizi, sınırlarımızı terörden temizledik. Her iki harekatta da hatırlayın Avrupa'nın bazı ülkelerinden çatlak sesler çıkmaya devam etti."

Savaş mağduru olan mülteciler konusunda Avrupa ile yapılan anlaşmaların unutulduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini ancak Avrupa Birliği'nden ses sedanın olmadığını söyledi.

Yıldırım, "Ülkemizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz için vadettikleri sorumluluğu yerine getirmekte sınıfta kaldılar. 15 Temmuz darbe girişimi yaşanırken Avrupalı dostlarımız, dostlar alışverişte görsün kabilinde cılız bir kınama sesi çıkardılar. Sınır boyumuzca yerleşmeye çalışan terör örgütlerine karşı başlatılan temizlik operasyonlarında Avrupa'nın sesi gür çıkmaya başladı. Türkiye'yi suçlamaktan geri kalmadılar. Hiç kusura bakmasınlar, biz sınır boylarımızda ve ülkemizde, ülkemizin dışında teröristlerin cirit atmasına asla izin vermeyiz. Türkiye'nin güvenliğine yönelik hiçbir şer yapılanmasına müsaade edemeyiz. Söz konusu Türkiye, söz konusu vatansa, milletse gerisi teferruattır." diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği üyeliği hedefimiz devam etmektedir. Bunun için de gayret gösteriyoruz ancak aynı samimi yaklaşımı Avrupa'daki dostlarımızdan ne yazık ki göremiyoruz. Türkiye'ye savaş açmış terörist yapıların diliyle Türkiye'yi zan altında tutmaya gayret etmek dostluğa hiç sığmıyor. Türkiye'nin özellikle sınırları ötesinde gerçekleştirdiği terörle mücadelesini sulandırmaya çalışanlara buradan sesleniyorum. Ege ve Kıbrıs'ta boş hayaller peşinde koşmayın. Daha önce Ege için, Kıbrıs için boş hayaller kuranların akıbetini tarih kitapları yazıyor. Türkiye sorumsuz, ihtiraslı dış politika güdenlerin senaryolarına, kışkırtmalarına pabuç bırakacak, 'eyvallah' diyecek bir ülke değildir. Akdeniz, Ege suları üzerinde egemenlik hakkımızı ihlal eden çevrelere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ege sularında korsan hayaller kuranlar 9 Eylül 1922 tarihini akıllarından çıkarmasınlar."

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek "Türkiye'yi dünyaya şikayet eden, sırtını terör örgütlerine dayayanlara karşı bu milli mutabakatla Cumhurbaşkanımızı da seçeceğiz. Bu ülkeye sevdayla bağlı olan herkesle bizim ittifakımız var, beraberliğimiz var." dedi.

Yıldırım, Tire Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tire 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İzmir'in ayrı bir yeri olduğunu, İzmir'de büyük proje ve büyük eserlere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İzmir'e 16 senede güzel hizmetler verdiklerini aktaran Yıldırım, "İzmir'e 410 kilometre bölünmüş yol yaptık. İzmir'in yol uzunluğunu, bölünmüş yol ağını 2'ye katladık. İzmir'i Balıkesir'e, İzmir'i Manisa'ya, İzmir'i Aydın'a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. İzmir Çevre Yolu'nu hizmete aldık. İzmir'e İzban raylı sistemini kazandırdık. Şimdi İzban'ı Ödemiş'ten Kiraz'a da uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir'in bir uçtan biri uca ulaşımını sağladık." diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin kalkınması için her alanda adımlar atarken büyük yatırımları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak durmadan çalıştıklarını ifade etti.

- Tire'ye yapılan hizmetler

Tire için de çalıştıklarını anlatan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tire'de 232 yataklı devlet hastanesini tamamladık, hizmete aldık. Bebek ve anne dostu unvanlarını taşıyan hastanemizde bugün 630 kişi iş, aş sahibi oldu. Hükümetimiz döneminde barajlar yaptık, Tire'de toplam 20 bin 500 dönüm araziyi, su ve bolluk bereketle buluşturduk. İlçemizde 3 tane dere ıslahını tamamladık, 3 mahallenin taşkın tehlikesini ortadan kaldırdık. 921 bin fidan diktik, 3 adet mesire alanı oluşturduk. Orman köylerinde yaşayan ailelere desteğimizi eksik etmedik. Orman köylerinde yaşayan 227 aileye kredi ve hibe desteği sağladık. Tire'ye 2 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Tire için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. 529 toplu konut uygulaması başladı, devam ediyor. Tire'nin yollarını da ihmal etmiyoruz. Belevi-Tire yolunun ihalesini yaptık, çalışmalarını devam ettiriyoruz."

Yıldırım, 2017 yılında çalışmalarına başlanan Dereli Barajı ile bin 420 dekar arazinin daha sulanacağını, Tire'nin, İzmir'in, Türkiye'nin yükseleceğini, bölgeye bir de yem fabrikası kurulacağını dile getirdi.

- "Ülkeye sevdayla bağlı olan herkesle bizim ittifakımız var"

Başarının asıl sahibinin AK Parti Teşkilatı olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"2019 yerel seçimlerinden sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. İnşallah ittifakla Türkiye'yi dünyaya şikayet eden, sırtını terör örgütlerine dayayanlara karşı bu milli mutabakatla Cumhurbaşkanımızı da seçeceğiz. Bu ülkeye sevdayla bağlı olan herkesle bizim ittifakımız var, beraberliğimiz var. Bu ülke için, bu millet için gece gündüz demeden çalıştık, gayret ettik. Ülkemizi bugünlere getirdik. Bizim bu ülkeye, bu aziz millete bir sözümüz var. Türkiye'yi, İzmir'i, Tire'yi mahalle mahalle dolaşacağız, ev ev, sokak sokak gezeceğiz. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Türkiye'nin geleceği için, önümüzdeki seçimler ne kadar önemli diye tek tek anlatacağız, gönüllere gireceğiz. Gönülleri fethedeceğiz gerisi zaten kendiliğinden olacak. Biz size güveniyoruz."

Yıldırım, Türkiye'nin bir asırlık derin bir uykudan uyandığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Artık diriliş ve yükseliş dönemini yaşıyor, gelecek Türkiye'nindir. Aydınlık yarınlar yüce milletindir. AK Parti milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olmaya devam edecektir, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak şiar edinmiş bu prensibimiz bundan sonra da devam edecek. AK Parti teşkilatları da inşallah önümüzdeki seçimde yeni bir zafere imza atarak, bunu milletimize armağan edecek. Sizlere güveniyorum yol arkadaşlarıma güveniyorum."

- Öldürülen okul müdürünün ailesini ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz aralık ayında daha önce bir öğrenciye silah çektiği gerekçesiyle disiplin kurulu cezası verilen öğrencileri tarafından makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret yaklaşık 30 dakika sürdü. Kökmen ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Başbakan Yıldırım'a ziyarette İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ eşlik etti.

Yıldırım, Kökmen ailesinin evinden ayrılırken 7 aylık Yağmur Kuyudere'yi kucağına alarak sevdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.