ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, sosyal medyada başlatılan "Arakan için Sevgi Ordusu" kampanyasına ilişkin, "Pek çok lider Arakan'daki katliamları gündemine almazken Cumhurbaşkanımız konuyu geçtiğimiz aylarda ABD'de gerçekleşen BM zirvesine taşımıştır. Biz Türkiye olarak dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm dünya insanları ile biriz, beraberiz." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Fransız sosyal medya fenomeni Jerome Jarre öncülüğünde "#LoveArmyforRohingya" (Rohingya için Sevgi Ordusu) ve #ErdoganHelpRohingya (Erdoğan Rohingya'ya yardım et) etiketleriyle başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da twitter üzerinden destek verdiği yardım kampanyasına yönelik twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında Türkiye'nin Arakan'da yürüttüğü yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Çavuşoğlu, "Milli gelire oranlı dünyanın en cömert ülkesi; Türkiye varsa yalnız değilsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Arakan krizine en duyarlı, hızlı ve etkili şekilde cevap veren ülkedir. Güçlü Türkiye sesinizi duyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı sıfatıyla ilk günden itibaren bu konuyla ilgili olarak 30'un üzerinde devlet lideri ve Myanmar lideriyle görüştüğüne, bölgede yardım izni verilen ilk yabancı kuruluşun da TİKA olduğuna dikkati çekti.

- "Arakanlılar yalnız değildir"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Arakan'a yapılan yardımlara yönelik, şunları kaydetti:

"Pek çok lider Arakan'daki katliamları gündemine almazken Cumhurbaşkanımız konuyu geçtiğimiz aylarda ABD'de gerçekleşen BM zirvesine taşımıştır. Biz Türkiye olarak dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm dünya insanları ile biriz, beraberiz. Arakan'da ilk aşamada yapılan yardımlar toplamda 50 bin kişiye ulaştırılmıştır. İkinci aşama dağıtımla bin 500 gıda kolisi toplamda 10 bin kişiye ulaştırıldı.

En son geçen hafta TİKA aracılığıyla 10 bin çuval pirincin son parti dağıtımını da 10 gündür açlık çeken Arakan Müslümanlarına ulaştırdık. Bangladeş'e sığınan Arakanlılar için de eylül ayında kurduğumuz mutfaklarla bugüne kadar yaklaşık bir milyon kişiye yemek dağıtıldı. Günde ortalama 3,5 ton gıda, kurduğumuz mutfaklar marifetiyle dağıtılmaktadır. Kış mevsimi dolayısıyla 10 bin adet battaniye dağıtılmıştır. Bütün bunlar güçlü bir liderlik, siyasi irade ve milletimizin hamiyetperverliği sayesinde olmuştur. Arakanlılar yalnız değildir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan için kendisinden destek istenen kampanyaya yönelik yaptığı paylaşımda, "Sevgili Jerome Jarre, ihtiyaç sahibi insanlar her nerede yaşarsa yaşasın, yardım taleplerini hiçbir zaman geri çevirmeyiz. #LoveArmyforRohingya'nın çabalarını yardım kuruluşlarımız AFAD, TİKA, Kızılayın yanı sıra THY aracılığıyla destekleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.