Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg HT tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Türkiye iyi gelecek" konferansında konuştu. Hükumetinin 100 günü geride bıraktığını hatırlatan Yıldırım, "Vallahi başımıza gelmeyen kalmadı. Başımıza gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Ne biçim iş? Hepsi bugünü mü beklemiş? Darbeciler de bizi beklemiş. İçeriden, dışarıdan, şer odakları var gücüyle yüklendi ama öyle bir millet var ki, hepsinin canına okudu. 15 Temmuz dünya tarihine altın harflerle geçti" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele edip diğer yandan komşularındaki iç karışıklıklara ve son yaşadığı darbe girişimine rağmen ekonomik olarak büyümeye devam ettiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye ekonomisinin kazandığı tecrübeleri bilmeyenler bunu anlayamazlar. Türkiye özel sektörle büyüyor. Türkiye'nin yıllık 150 milyon dolar yatırımı var. Bunun yüzde 80'i özel sektör eliyle yapılıyor" dedi.

15 TEMMUZ DÜNYA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

15 Temmuz'un dünya tarihine altın harflerle geçtiğini söyleyen Yıldırım, "Dünyanın hiçbir ülkesinde tanka karşı, uçağa karşı bedeniyle, göğsüyle siper olan, darbeyi çökerten başka bir millet yok. Darbeyi durduran Türk milletidir. Bir kez daha milletimiz asaletini göstermiştir. Cümle alem Türk milletinin bağımsızlık, istiklal aşkının ne demek olduğunu 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya gösterdi. Birçok dost gördüğümüz ülke şaşkınlık içinde. Suçüstü yakalandılar. Fakat sonra durum yavaş yavaş anlaşılınca, onlar da başladılar, 'demokrasi, insan hakları'... bir takım bildiğimiz lafları etmeye başladılar. İşin şakası yok. Adam meclisi bombalıyor. İnsanların üzerine ateş ediyor. Gözünü kırpmadan masum insanları şehit ediyor. Böylesine bir olayı yaşamış olmamıza rağmen, siz de içindesiniz, gördünüz. Türkiye'de ekonomi normal dalgalanmalar dışında, hiçbir değişiklik olmadı" şeklinde konuştu.

HİÇBİR BAHANENİN ARKASINA SIĞINAMAYIZ

"Bizim milletimiz darbecilere ayar vermekle kalmadı, ekonomiye de ayar verdi" diyen Yıldırım, "10 milyon doları bozdurup, bankalara yatırdı. Böyle bir asil millet arkamızda olduğu sürece, biz hiçbir bahanenin arkasına sığınamayız" diye konuştu.

YILDIRIM GARANTİSİ

"İçeride ve dışarıda paran var. Vaktiyle biriktirdin, ettin. Maliyeye uğrama, kapısından bile geçme. Götür bankaya yatır" diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Maliye Bakanı, 'biz de üzerinden sebeplensek' falan dedi. Dedim 'kusura bakma. Ter dökmeden, milletin parasına gözünü dikme'. Bir kuruş almadan, parasını dışardan getirip bankaya yatırıp, maliyeye de haber vermenize gerek. Bir şey alamayacaklarını bildikleri için, bir şey de soramazlar. Garanti ediyoruz. Yıldırım garantisi" diye konuştu.

MECLİS ÖRNEĞİ

İş yapmaktan propaganda yapmaya vakit bulamadıklarını söyleyen Yıldırım, "Bunu da siz yapacaksınız. Medya organlarınızla, yabancı ortaklarınıza anlatacaksınız. Her hafta 10 kişi geliyor. Doğru meclise. Mecliste bombalanan yerleri gördükten sonra diyorlar ki, 'biz ayıp etmişiz'. Bu kadar olduğunu bilmiyorduk'. Bu da bir şeydir" dedi.

BANKACILARA ÇAĞRI

Konuşması boyunca sık sık bankacıları eleştiren Başbakan Binali Yıldırım," Siz bankacılar piyasanın gerisinden geliyorsunuz. Piyasanın önünde olmanız lazım. Cepheye geçmeniz yazım. Vatandaş hepinizi korudu. 15 Temmuz'u vatandaş savuşturmasaydı, siz ne yapacaktınız ? Paranız da işe yaramazdı, fiyakanız da. Vatandaş sizin işinizi gördü. Siz de onların işini görün, faiz düşürmekle olmaz. Vatandaşa, millete güvenin kardeşim" dedi.

FETÖ SEFERBERLİĞİ

FETÖ darbe girişiminden sonra bu örgütü bütün alanlardan temizlemek için bir seferberlik başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, "İş hayatı hassas. İş hayatıyla ilgili ölçü şu. Bankacılar iyi dinlesin. 'Ben bir çek verdim'. Verdiğim FETÖ ise bana hesap sorarlar mı?' Böyle şey olur mu? Ticaret kendi kurallarında gidecek. Biz kurumları, şirketleri cezalandıramaz. Onlar iş veriyor. biz bir adama iş bulmak için kırk takla atıyoruz. Hatası olan varsa onu sistemin içinde alıp gereğini yapacağız. Sistem üretmeye devam edecek. yüzde 100 garantiyle ticaret olmaz. Risk paylaşımı şart" diye konuştu.

KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Pazar günü Diyarbakır'da olacağını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün bu ekibi bekliyorum. Terörün istismar alanını ortadan kaldıracağız. Buna kararlıyız. Bu operasyonlardan taviz yok. Kürt vatandaşlarımızın en büyük sorunu PKK terör örgütüdür. terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. tek sorun, Kürtlerin PKK sorunu. Vatandaşlarla aramızdaki bu teröristleri ortadan kaldıracağız. Sorun varsa, muhatap vatandaşın kendisidir, terör örgütü ve onun uzantısı olamaz. Diyarbakır'da da vatandaş 15 Temmuz gecesi elinde Türk bayrağıyla sokaklardaydı. Orada partiler gitti. Siyasi görüşler ortadan kalktı. 'Mesele memleket meselesi' dedi, millet yollara düştü. Siyasi partilerimiz bir araya geldi. Siyasi partilerimiz sağ olsunlar destek verdiler, 'sizin yanınızdayız' dediler" diye konuştu.

EY ZAVALLILAR

Bazılarının milletin birbirinin gırtlağına basması için boşuna beklediğini söyleyen Yıldırım, "Ey gidi zavallılar, siz bu milleti tanımadınız. En zor şartlarda geleceğine sahip çıkan bir millet. Bağımsızlık bizim karakterimiz. Esaret altına girmeyen, iki ulustan biri bizim milletimizdir" dedi.

CHP LİDERİNE ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ

Muhalefetle işlerin iyi gittiğini söyleyen Yıldırım, "Şeytan kulağına kurşun. Bazıları bu sistemden çıkmak için uğraşıyorsa da öyle kolay değil. Öyle yan çizme yok. 7 Ağustos'ta milletin karşısını çıktınız. Biz birlikte Türkiye'yiz dediniz. Oğlum sana diyorum, kızım sen anla. Herkes mesajını alsın. Birlik beraberlik havasının arkasındayız. Bunu bozan taraf olmayacağız" dedi.

DHA