İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiriler yöneltti, "Koltuğunu korumak istiyor" dedi. 

Sabah saatlerinde uçakla Trabzon’a gelen Bakan Süleyman Soylu, parti otobüsüyle Beşikdüzü ilçesine geçti, çay bahçesinin kapalı alanında sivil toplum kuruluşu üyeleri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi. İlgiyle karşılanan Bakan Soylu, kapalı alanında yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle salondan çıktı, Çakmak Cami önünde acilen hazırlanan alanda parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne değinen ve kadınların ailenin temel direği olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özellikle tebrik ediyorum. Kolay değil. Biz kendi memleketimizden biliyoruz. Kimisi fındık toplar, kimisi çay kırar, kimisi esnaflık yapar, kimisi de evladı bu ülkeye faydalı ve yararlı olsun, iyi bir insan olsun diye elinden gelen gayreti gösterir. Bizim ailemizin temel direği kadındır" dedi.

Konuşmasında daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştiriler yönelten Soylu, "Kılıçdaroğlu son günlerde bir şaşkınlık içerisinde. Koltuğunu korumak istiyor adam" dedi. 

 'EVET' YAZILI EKMEKLERLE KARŞILANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Vakfıkebir İlçesi'ni ziyaretinde kendisi için hazırlanan 'Evet', ‘Daima evet’, ‘Kararımız evet’ ve ‘Tek millet’  yazılı ekmeklerle karşılandı. Kendisi için hazırlanan ekmekleri görünce çok memnun kalan Soylu, esnaf ve vatandaşları selamladıktan sonra da halka hitap etti. 

Güneydoğu’da terör mücadelesinden söz eden Süleyman Soylu,  7 Haziran seçimlerinde oy oranını yüzde 10'ün üzerine çıkaran HDP'nin şımarıklık yaptığını ileri sürdü. Soylu, şunları söyledi.

"Millet size PKK’ya mühimmat, cephane taşıyın diye oy vermedi. Bu ülkenin derdini düşünün diye oy verdi. Ve özerklik ilan etmeye başladılar. ‘Şurası, burası özerk olacak, şurayı biz idare edeceğiz’ dediler. Hadi bugün özerklik ilan et de görelim seni. Belediyelerin her birini terör aracı haline getirdiler. Milletin vergisini topladılar, milletin maaşlarından aldılar. Çünkü artık kendilerine güveniyorlardı. Terör örgütü orada insanlara baskı yaptı, ‘Buralar bizim verginizi bize vereceksiniz’ dediler. Hadi alın da görelim. Sadece şehirde değil dağlarda da peşinizdeyiz, her yerde peşinizdeyiz. Nereye kaçarsanız sonuna kadar gideceğiz, sonuna kadar."

Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken kalabalıktan 'Kılıçdaroğlu da evet diyecek’ sözleri yükseldi. Bunun üzerine gülümseyen Soylu, "Ben 'evet' vereceğine inanıyorum. Onun bir korkusu var ama ben pek anlamıyorum. Aklı bir gidip geliyor. Niye hep 24-25'teler? Çünkü millete gitmiyorlar" dedi.

ÇARŞIBAŞI'NDA KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çarşıbaşı ilçesinde Anayasa değişikliği referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. MHP ile ortak bir noktada buluştuklarını ifade eden Soylu, yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi ve daha önceki söylediklerini tekrarladı.

Konuşmasında "Kılıçdaroğlu kiminle ittifak ediyor?" diye sorun Soylu, "FETÖ ile ittifak ediyor. Bunun FETÖ ile arasında bir ilişki var ama daha çözemedik. Bir ilişki var ama yakında bu işin kokusu çıkar inşallah. Diğer taraftan da Almanya. Dikkat edin bu bağlara. Almanya FETÖ ve PKK’yı muhafaza ediyor mu? CHP, FETÖ ve PKK ile iş birliği yapıyor mu? İşte cephe aynı cephe. 60 ve 80 darbelerini kim yapmışsa, 28 Şubat’ı kim yapmışsa, 15 Temmuz'u kim yapmışsa aynıları şu anda ittifak içindeler" iddialarında bulundu.

Süleyman Soylu, memleketi Trabzon'da iki gün süren referandum çalışmalarını tamamlayın Ankara'ya döndü.