Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski milletvekili Meral Akşener'in Samsun'da yaptığı toplantısıyla ilgili, "Meral Hanım hiç zahmet etmesin. Yanına gelenler 28 Mart'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingin fotoğraflarını göstersin, o mahşeri kalabalığın fotoğraflarını görünce mikrofonu bırakır, herhalde gider. Ona başka hiçbir şey söylemiyorum." dedi.

Bakan Kılıç, Atakum ilçesinde esnafla bir araya geldi. 

Akşener'in daha önce "Yazın başbakan olacağım" dediğini anımsatan Kılıç, şunları ifade etti:

"Ama ona destek verenler FETÖ'den hepsi içeride. Nasıl olacak şimdi bu iş? 16 Nisan sonrasında bazı şeyleri daha iyi göreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Meclis kürsüsünün arkasında yazan sözü, 'Egemenlik kayıtsız şartsız, milletindir' sözünün gereğini, hakkını inşallah halkımız 16 Nisan'da tam manasıyla yerine getirecektir. Çünkü doğrudan hükümetinin ve devletinin başını kendi seçecek.

Meral Hanım hiç zahmet etmesin. Yanına gelenler 28 Mart'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingin fotoğraflarını göstersin, o mahşeri kalabalığın fotoğraflarını görünce mikrofonu bırakır, herhalde gider. Ona başka hiçbir şey söylemiyorum."

- "Darbecileri bertaraf eden başka bir millet yoktur"

Bakan Kılıç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde 249 şehit, 2 bin 500'den fazla da gazi verildiğine dikkati çekerek, milletin F-16'larla, helikopterlerle, tanklarla, toplarla, mermi ile üstüne gelenleri hiçbir şekilde silah kullanmadan bertaraf ettiğini vurguladı.

Darbe girişimi gecesi karanlığa gömülmek istenilen Türkiye'nin 16 Temmuz sabahında sadece güneşin aydınlığına değil, geleceğin de aydınlığına kavuştuğunun altını çizen Kılıç, "Dünya tarihine baktığınız zaman bir darbe girişimini daha başladığı andan itibaren silahsız şekilde sokakta bastırıp, darbecileri bertaraf eden başka bir millet yoktur. İşte bu millet bunu başardı." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin ülkeyi yönetirken yaşadığı zorluklara değinen Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu unuttu bunları. Sayın Kılıçdaroğlu herhalde uzaydan geldi. Geçen gün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Neden bu sistemi değiştirmek istiyorsunuz, bu kadar büyük çaba sarf ediyorsunuz. 14 yıldır sizi durduran mı oldu?' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, senin nerede yaşadığını bilmiyorum ama biz Türkiye'de yaşıyoruz." dedi. 

- "Sayın Kılıçdaroğlu gizli evetçi"

Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da "hayır" standını ziyaret ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Vatandaş orada 'Şöyle yaptın, böyle yaptın' diyor. Hani diktatördü. Sonra çıkmış Mecliste açıklama yapıyor Sayın Levent Gök. 'Güzel bir şey yaptı, hayırlı bir iş yaptı' diye. Levent Bey, sen de güzel bir iş yap da 16 Nisan'da 'evet'e mührünü bas, memleketine katkıda bulun. Sayın Kılıçdaroğlu gizli evetçi. Ben size söyleyeyim. O da yakında evetçilere katılacak. O kadar enteresan şeyler anlatıyor ki, o iş olacak Allah'ın izniyle. Rekora gidiyor, sekizinci seçimini kaybedecek."