İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Artık bu millet öz yurdunda garip, öz vatanında parya olmayacaktır. 15 Temmuz direnişiyle bunu tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

Bakan Kaya, halk oylaması çalışmaları kapsamında Fatih Şehremini'de esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Dükkanlara girip esnafın hatırını soran Kaya, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" için destek istedi.

Kaya, daha sonra Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen "Karadeniz Günleri" etkinliğinde, Kastamonulu vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki açıklamalarını eleştirerek, "Sorumsuzca, kalkıp 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe girişimi olduğunu iddia ediyor. Ey Kılıçdaroğlu, biz o gece cehennemi yaşarken siz neredeydiniz? Biz aziz milletimizle uçaklara, bombalara karşı milli iradeyi savunurken neredeydiniz? Sayın Cumhurbaşkanımız milletiyle Atatürk Havalimanı'nda darbeci teröristlere karşı göğsünü siper ederken siz neredeydiniz? Neden milletin içinde değildiniz? Soruyorum hangisi kurgu? Sizin sözde demokrasi mücadeleniz mi, aziz milletimizin şehitler vererek işgalci teröristlere karşı kutlu direnişi mi? Bu talihsiz açıklama, tüm şehit ve gazilerimize bir hakarettir. Meclis bombalanırken oradaydım. Tanklar milletimizi ezerken oradaydık. Polis Özel Harekat bombalanırken oradaydık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milletimiz taranırken oradaydık. Artık bu millet öz yurdunda garip, öz vatanında parya olmayacaktır. 15 Temmuz direnişiyle bunu tüm dünyaya göstermiştir." diye konuştu.

- "Milletimi denize dökeceğini söyleyen zihniyet, faşist bir zihniyettir"

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un bir televizyon programındaki 16 Nisan halk oylamasına ilişkin sözlerine tepki gösteren Kaya, şöyle devam etti:

"Yine CHP’li bir vekil, 16 Nisan'da sandıktan 'evet' çıkarsa evetçilerin hepsini İzmir’den denize dökeceklerini söylüyor. Bunlar artık yalanda, tehditte, zorbalıkta sınır tanımıyor. Onlar, 16 Nisan'da bu milletin kendilerine nasıl bir tokat atacağının farkındalar. Bunlara en güzel cevabı, bu millet sandıkta verecek, sandıkta! Benim milletime hakaret eden, benim milletimi tehdit eden, benim milletimi denize dökeceğini söyleyen zihniyet, faşist bir zihniyettir. Millet iradesine tahammülü olmayan, diktatörlük heveslilerinin zihniyetidir. Terör örgütleriyle aynı safta iş tutup bu milletin istiklal ve istikbalini yok etmeye çalışan bu zihniyetin Hollanda’dan, Almanya’dan hiçbir farkı yoktur. Bu millet, son kullanma tarihi geçmiş bu köhnemiş zihniyetlere, ne sandıkta ne meydanda bir daha asla fırsat vermeyecektir. Bu millet kuru tehditlere pabuç bırakmaz. Bu devlet, kuru tehditlere pabuç bırakmaz."

Kaya, 16 Nisan’dan sonra Türkiye'nin yeni bir sürece gireceğini anlatarak, "İzmir’in dağlarında çiçekler açacak, ülkemin her yeri bahar bahçe olacak. Biz barışın, sevginin şiirini birlikte yazacağız. Özgürlüğün şarkısını birlikte söyleyeceğiz. Al bayrağımızın altında, herkes özgürce yaşayacak. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar, kendi tuzaklarında yok olacaklar. Gençlerimizin ideallerini, hiç kimse ellerinden alamayacak. Bu milletin gelecek umudunu, hiç kimse yok edemeyecek. Demokrasiyle istediğini elde edemeyen, milletten vize alamayan zihniyet, çıldırmış durumda. Daha da çıldıracaksınız, umutlarınız tükendikçe çıldıracaksınız, bu millet size dersinizi verdikçe çıldıracaksınız." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya, konuşmasının ardından Kastamonu yöresine ait şal takdim edildi. Kaya, Kastamonu yöresine ait keşkek adlı yemeğin olduğu tencereden ilk ikramı yaparak, etkinliğin açılışını gerçekleştirdi.