MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, sınıra yapılan askeri sevkiyatla ilgili "Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda. Bu, hazırlıkların bir parçası" dedi.

"HAZIRLIKLARIN BİR PARÇASI"

Milli Savunma Bakanı Işık, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sınıra yapılan askeri sevkiyatın detaylarına ilişkin bilgiler sorulan Işık, "Biliyorsunuz, bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan Türkiye'nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var. Diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda. Bu hazırlıkların bir parçası" ifadelerini kullandı.

"KIRMIZI ÇİZGİLER AŞILIRSA TÜRKİYE, GEREKENİ YAPMAKTA TEREDDÜT ETMEZ"

Türkiye'nin Irak'a girmesinin an meselesi olduğuna dair iddiaların sorulması üzerine Bakan Işık, şöyle konuştu: "Bu konularda gerek Irak Hükümeti ile gerek koalisyon güçleriyle gerek Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimle temaslar devam ediyor. Türkiye'nin orada kırmızı çizgileri var. Bu kırmızı çizgilerin aşılmaması durumunda özellikle Türkiye taahhütlerine her zaman bağlı kalır. Kırmızı çizgiler aşılırsa Türkiye bu noktada yapması gerekeni yapmakta tereddüt etmez. Ama şu anda iyi bir diyalog zemini var. Bu diyalog zemini içerisinde çalışmalar sürdürülüyor"

DHA