TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının bütçeleri üzerindeki görüşmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bak, Spor Kulüpleri Yasası'nın gündemlerinde yer aldığını, konuyla ilgili olarak Kulüpler Birliği ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Spor Kulüpleri Yasası'na son şeklini vermek üzereyiz, bunu 2018 yılında meclise getireceğiz. Pek çok konuyu içerir şekilde meclisin gündemine getirerek, milletin takdirine, sizlerin onayına sunacağız. Bunu yaparken de paydaşlarla istişare ve değerlendirme yapıyoruz." dedi.

"Hedefimiz yerli futbolcu yetiştirmek"

Bakan Bak, "Spora yapılacak 1 liralık yatırım, 4 lira olarak geri dönüyor. Spor yapan genç daha az hastalanıyor, daha az doktora gidiyor. Spora yapılan her yatırım, sporun birleştirici ruhu uyuşturucuyla mücadelede önleyici olmada çok büyük katkılar sağlayacaktır." dedi.

Bak, "Spor kulüplerindeki yabancı oyuncu sayısının sınırlandırılması gerektiğini inanıyorum. Şu andaki durum arzu etmediğimiz durum, bu milli takımın başarılarına da yansıyor. Eğer üretim yapmazsak, altyapıdan oyuncu yetiştirmezsek bu yapıyla sürdürülmesi mümkün değil. Hedefimiz altyapıya ciddi yatırımlar ve destekler vererek yerli futbolcu yetiştirmek." diye konuştu.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının 2018 yılı bütçeleri komisyonda kabul edildi.