SAĞLIK Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, devam eden Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili olarak "Elbette biz sınırlarımızın güvenliğini koruyacağız. Nereye ne kadar müdahale etmemiz gerekiyorsa edeceğimizi ifade etmiştik. Şu anda bunun gereği yapılıyor" dedi.

Adana'da gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akdağ, Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili bir soru üzerine, "Devletimiz gereğini yapıyor. Elbette biz sınırlarımızın güvenliğini koruyacağız. Elbette vatandaşımızın güvenliğini ön plana alacağız. Nereye ne kadar müdahale etmemiz gerekiyorsa edeceğimizi ifade etmiştik. Şu anda bunun gereği yapılıyor" diye konuştu.

Akdağ, operasyonla ilgili ABD'den farklı açıklamalar geldiğinin hatırlatılması üzerine ise, "Türkiye bir taraftan diplomasi görüşmelerini yaparken diğer taraftan kendi sınır güvenliği ve vatandaşın güvenliğini sağlamak için gerekeni yapmaya devam edecektir" dedi.

Bakan Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana'da Valilik'te yaptığı açıklamada Adana'nın 2 milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye'nin ve Akdeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Hükümet olarak Adana'ya büyük bir önem verdiklerini ve kente yapılan sağlık yatırımlarını ayrıntılı bir şekilde gözden geçirip şehir hastanesi başta olmak üzere sağlık hizmetlerini, mevcut yatırımları ve ilave yatırımları ayrıntılı olarak ele alacaklarını kaydeden Akdağ, şöyle devam etti:

"Adana'yı, çevresindeki birkaç il ile birlikte bölgenin merkezi olarak görüyoruz. Biz bütün yatırımımızı insana yapıyoruz. Ülkemizin kalkınması ve yarınlarının daha huzurlu olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda bir yandan da terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. 15 Temmuz'da hain bir çetenin kalkıştığı darbe girişimini milletimiz başarıyla püskürtmüştür. Şimdi devletimizi, kamu kurumlarımıza sinsice sızan bu çeteden kurtarmak ve temizlemek için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yılların çok daha parlak olacağına inanıyoruz. Hiçbir odak bizim geleceğe olan inancımızı ve umudumu yok edemez, sekteye uğratamaz. Bu vesileyle her gelişimde büyük bir misafirperverlik gördüğüm Adanalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

Bakan Akdağ, daha sonra merkez Yüreğir İlçesi'nde yapımı devam eden 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden hastane inşaatı hakkında bilgiler aldı. Projeyi de denetleyen Bakan Akdağ, yapılan iş ve işlemlerle ilgili önerilerde de bulundu.

Bakan Akdağ'ın programına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de eşlik etti.

ŞEHİT AİLESİNİ BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜRDÜ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen asker ve polislerin aileleriyle buluşup başsağlığı diledi.

İlk olarak şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin ailesine giden Bakan Akdağ, ardından Ankara'da 15 Temmuz gecesi darbecilerin Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na saldırısında şehit düşen evli ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un evine geçti. Burada şehitlerin babası işçi emeklisi Ali Oruç ve yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Akdağ, cep telefonuyla Başbakan Binali Yıldırım'ı aradı. Bakandan şehit babasını telefona isteyen Başbakan Yıldırım, Ali Oruç'a sabır ve başsağlığı diledi. Ali Oruç ise, "Vatanımız sağolsun başkanım. Ben 2 evlat verdim, üçüncüyü de vermeye hazırım. Bu vatan için canımız sağolsun" dedi.

Şehit polis Yunus Uğur'un da ailesini ziyaret eden Bakan Akdağ, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçerek basına kapalı yapılan toplantıda sağlık çalışanlarıyla buluşup sorunlarını dinledi.

DHA