TOKAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bu mücadele aslında Türkiye'yi 2023'e, 2053'e 2071'e taşımak isteyenlerle, 'Türkiye değişmesin, yenilenmesin, küçük olsun, benim olsun' diyenlerin mücadelesidir." dedi.

Ünal, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin Tokat 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, değişim ve yenilenme gününde, demokrasi bayramında Tokatlılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

AK Parti'nin büyük ve kutlu bir yürüyüşe çıktığını, AK Parti'nin bir "millet hareketi" olduğunu vurgulayan Ünal, "AK Parti sıradan bir siyasetin adı değildir, AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti siyaseti bizzat büyük Türkiye davasının kendisidir. Burada bulunan tüm kardeşlerimiz bu tarihi meselenin bir parçasıdır. Her biriniz tarihin içinden akıp gelen o nehrin şahitleriyiz." ifadesini kullandı.

Büyük bir değişime, dönüşüme ve yeniliğe şahitlik edildiğine değinen Ünal, çocuklara anlatacak bir hikayelerinin bulunduğunu bildirdi.

Ünal, şunları kaydetti:

"Bizler Demokrat Parti'nin o ilk millet mücadelesinin hikayesiyle büyüdük. 'Söz de karar da milletindir' diyenlerin hikayesiyle büyüdük. Bizler bu milletin iradesini hakim kılmak için verilen mücadelenin kıymetini bilerek büyüdük. Biz büyük bir değişim ve yenilenme içindeyken birilerinin ısrarla değişmeden, Türkiye'nin de değişimini engellemek için nasıl bir çaba içinde olduklarını görüyoruz. Bu mücadele aslında Türkiye'yi 2023'e, 2053'e 2071'e taşımak isteyenlerle 'Türkiye değişmesin, yenilenmesin, küçük olsun, benim olsun' diyenlerin mücadelesidir. Bu devlet de bu vatan da bu bayrak da bu millete aittir, size aittir, sizin çocuklarınıza aittir. Bu mücadele de bir millet mücadelesidir."

- "Hiçbir güç bizim önümüze geçemeyecektir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da Türkiye'nin son yıllarda zorlu süreçlerden geçmesine rağmen büyük başarıların altına imza atıldığını söyledi.

Türkiye'nin büyümesinden ve gelişmesinden rahatsızlık duyanların olduğuna işaret eden Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki süreçte de o hain çetelerin, yurt dışındaki hainlerle yurt içindeki işbirlikçileri yeniden AK Parti'nin başarısını engellemek için millete hizmet eden kadroların önünü kesmeye gayret edecekler ve bir takım planlarını hayata geçirmeye çalışacaklar. Ama inanıyorum ki bugüne kadar AK kadrolar nasıl ki bu planlarını boşa çıkardıysa, 2019 ve sonrasında da bütün bu planlar AK kadrolarla bir kez daha boşa çıkarılacaktır."

Vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Ataş, "Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edebilelim, yeter ki aramıza fitne sokmaya çalışan hainlere karşı uyanık olmaya çalışalım. Eğer biz bir olursak, diri olursak, iri olursak, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak Allah'ın gücünün dışında hiçbir güç bizim önümüze geçemeyecektir, bizim başarılarımızı Allah'ın izniyle engelleyemeyecektir." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun ve Harun Karacan da platforma çıkarak partilileri selamladı.