ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP, artık ancak ve ancak Cumhurbaşkanımızla var olabiliyor. Partide açıklama yapan herkes, Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeden, küfretmeden konuşamıyor. CHP'nin bu tutumu, siyasi kültürümüzü zehirliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın eleştirilerine dair edecekleri tek laf olmayınca işi hakarete vardırıyorlar." dedi.

Turan, partisinin Biga ilçe teşkilatınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli olarak hakaret ettiğini ifade etti.

"Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyen CHP'de bir pozisyona gelemiyor. Bu kadar alçalmış, bu kadar sefil hale gelmiş bir ana muhalefet partisiyle karşı karşıyayız." diyen Turan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Erdoğan hakkında attığı twitter mesajını eleştirdi.

Turan, anamuhalefet partisinin üslup sorunu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"CHP, artık ancak ve ancak Cumhurbaşkanımızla var olabiliyor. Partide açıklama yapan herkes, Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeden, küfretmeden konuşamıyor. CHP'nin bu tutumu, siyasi kültürümüzü zehirliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın eleştirilerine dair edecekleri tek laf olmayınca işi hakarete vardırıyorlar. CHP Grup Başkanvekilinin kurduğu cümleler kabadayı üslubudur. CHP'de yer edinebilmek artık Cumhurbaşkanına hakarete endekslenmiş durumda. Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyen CHP'de bir pozisyona gelemiyor. Bu kadar alçalmış, bu kadar sefil hale gelmiş bir anamuhalefet partisiyle karşı karşıyayız. Bu parti bir ana muhalefet partisi gibi davranmıyor. CHP, artık kendisini mahallenin kabadayısı zanneden, mafya babası dilini kullananların yönettiği marjinal bir yapı haline gelmiştir. Bundan böyle Cumhuriyet Halk Partisi yok, Cumhuriyet Hakaret Partisi var. Bundan böyle hak ettikleri cevabı alacaklar."