Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'yı makamında ziyaret ederek basına kapalı görüşen Aydın, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin ve Türk halkının yaklaşan Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Terör örgütlerini Türkiye'ye karşı maşa olarak kullanan çok sayıda ülkenin bulunduğunu belirten Aydın, "Irak ve Suriye'de yaşanan olaylar var. Buradaki olayların üzerinden de hedef Türkiye'dir. Katar üzerinden dahi pek çok hedeflerden biri Türkiye'dir. Batı, bu coğrafyanın yıkılmayan tek kalesinin Türkiye olduğunu biliyor. Türkiye, son kaledir. Özellikle, mağdur, mazlum tüm Müslümanların yegane umudu lider olarak Recep Tayyip Erdoğan ülke olarak Türkiye Cumhuriyetidir. Bu umudu yok etmek için olağan güçleriyle Batılılar adeta Haçlı ittifakıyla birleşmiş durumdalar. Bir haçlı zihniyetiyle çeşitli açılardan saldırıyorlar. Terörü, Türkiye'ye karşı adeta kucaklayıp besliyorlar." ifadesini kullandı. 

Aydın, Almanya ile son dönemde yaşanan gelişmelere de değinerek şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bir çağrısı üzerine ayağa kalkan Almanya şunu bilsin ki bugüne kadar bu ülke ve millet sizin terörün yanında ve destekçisi konumunda olduğunuzu çok iyi biliyor. Siz, bu millete karşı tüm terör örgütlerini destekleyeceksiniz. FETÖ terör örgütü mensuplarını kucaklayacaksınız. PKK terör örgütü mensuplarına siz orada her türlü maddi ve manevi desteği vereceksiniz. Onların faaliyetlerini onlara izin vereceksiniz. Dünyada barış ve huzur istiyorsak bu sadece bir ülkeyle değil bütün dünya ülkelerinin ve tüm uluslararası kuruluşlarının bu anlamda samimi duruş göstermesi lazım."

- "Teröre karşı samimi bir duruş"

Terörün sınır tanımadığına işaret eden Aydın, terörün uluslararası bir organizasyon olduğunu, her zaman ve her yerde bomba olarak patlayabileceğine bildirdi.

Aydın, "Teröre karşı samimi bir duruş gösteremezsek bu terörü bitirmenin imkanı yoktur. Dünyanın huzura karışmasının da imkanı yoktur. Ortadoğu'da terör varsa hiç kusura bakmasınlar bu terörün Avrupa'ya gitme ihtimali çok daha yüksek." dedi.