ZONGULDAK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe ilişkin, "Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu vatana hıyanet edenlerle birlikte bu yolculuğu yapmaya kalkıyorsa, millet bunun hesabını tabii ki soracaktır. Bu millet asla ve asla o yürüyenlere paye vermeyecektir ve oyuna gelmeyecektir." dedi.

Ataş, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 2001'den bu yana geçirdikleri 12 seçimde milletin, AK Parti'ye olan teveccühünü asla eksik etmediğini belirtti.

Millete dönük siyaset yaptıkları sürece milletin desteğini almaya devam edeceklerini vurgulayan Ataş, şunları söyledi:

"Bu yolculuk uzun yıllar sürüp devam edecek. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi, 'Bizler kısa mesafe koşucuları değiliz. Bizler maraton koşucularıyız.' Dolayısıyla 15 yıldır iktidarlarımız döneminde Türkiye'mize çok ciddi projeleri hayata geçirmek suretiyle güzel hizmetleri kazandırdık. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, tarımdan dış politikaya her alanda gerçekten Türkiye'de çağ atlatacak projelerin altına imza attık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünün her kademede kesilmeye çalışıldığını ifade eden Ataş, "Bunların en korkuncu ve en sinsi olanı ise 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimidir. Eğer o darbe girişiminde darbeciler başarılı olabilseydi, ülkemiz hain terör örgütleri, çeteleri tarafından işgal edilecekti. " dedi.

Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla milletin hain darbe girişimini önlediğini aktararak, sadece millete ve ülkeye hizmet etme gayreti içerisinde olan AK Parti'nin, bazı kesimler tarafından engellemeye çalışıldığını bildirdi.

- "Millet bunun hesabını tabii ki soracaktır"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne değinen Ataş, "Ben size şimdi size soruyorum? Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş yapmasına vesile ve ceza almış olan milletvekili neden dolayı yargılandı? Devletin sırlarını yurt dışına ve yurt içine sızdırmak suretiyle, saklanması gereken sırları ifşa ettiği için. Yani, vatana ihanet ettiği için yargılandı ve ceza aldı. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu vatana hıyanet edenlerle birlikte bu yolculuğu yapmaya kalkıyorsa, millet bunun hesabını tabii ki soracaktır. Bu millet asla ve asla o yürüyenlere paye vermeyecektir ve oyuna gelmeyecektir. Milletimiz artık gerçekleri gördü. Artık bu ülkenin hayrına kimler çalışıyor, zararına kimler çalışıyor yıllardan beridir milletimiz bunu gördü. Gördüğü için AK Parti'yi iktidarda tutmaya devam ediyor, CHP'yi de yüzde 25'in üzerine çıkmamaya mahkum ediyor." şeklinde konuştu.

"Biz bugüne kadar vatana hıyanet edenlerle birlikte olmadık. Biz hep milletimizle olduk." diyen Ataş, şunları kaydetti:

"Milletimiz ne dediyse biz onu yaptık. Bundan sonraki süreçte de bütün arzumuz ve gayemiz sadece milletimiz, bayrağımız, vatanımız ve devletimiz için hayatımızı ortaya koymak. Bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için bütün gücümüzle çalışmak için azmetmişiz ve gayret edeceğiz."