Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldırım mesajında, "Türk Gençliği, Cumhuriyetine sahip çıkacak, dahili ve harici bedbahtların karanlık emellerine izin vermeyecektir." dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Yıldırım mesajında, “Gönülden inanıyorum ki, Milliyetçi-Ülkücü Türk Gençliği, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin öncülüğünde, 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonu ile Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yiğit Yıldırım'ın mesajı şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti destansı bir mücadelenin sonucu, inanmışlığın bir tezahürü, istiklal ve istikbal mücadelesindeki kudretin, gayretin, feragatin zafer tacıdır. Esareti kabul etmeyen Türk milletinin, emsali az rastlanır destanıdır. İstiklal Savaşı’yla yazılan bu kutlu destan Cumhuriyet ile anlam bulmuş, Anadolu’yu Türk’süz görmek isteyenlere en kesin ve kalıcı bir cevap verilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmış, bağımsız Türk devletinin temelleri atılmıştır. Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. Hayâsız müstevlilerin, sömürgeci emperyalistlerin işgaline boyun eğmeyen aziz milletimizin dirilişinin sembolüdür.

“Türkiye Cumhuriyeti ne bir bağış ne de bir lütuftur”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En büyük eserim." Sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayan egemenliğinin tescilidir. Türkiye Cumhuriyeti ne bir bağış ne de bir lütuftur. Her şeyden önce inancın, imanın ve yılmaz bir iradenin eseridir, bir hak ediştir.

Aziz Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Sözlerinden hareketle Türk gençliği olarak; geleceğin parlak, bağımsız, kalkınmış, büyümüş Türkiye’sini kurmak için bütün gayretimizle çalışacağız. Gönülden inanıyorum ki, Milliyetçi-Ülkücü Türk Gençliği, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin öncülüğünde, 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonu ile Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere ulaşacaktır. Türk Gençliği, devletine, Cumhuriyetine, vatanına sahip çıkacak, dahili ve harici bedbahtların karanlık emellerine asla izin vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yapan ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.