Çavuşoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde düzenlediği toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, turizm sektörünün sadece Antalya için değil, ülke için, milli gelir için çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, sektörün gelişmesi için 16 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

Altyapı yatırımları yapıldığını, turizm sektörünün sorunlarının çözülmesi için gayret sarf ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, tahsis sürelerinin uzatılmasıyla ilgili konuda da Kültür ve Turizm ile Maliye bakanlıklarının güzel çalışmalar yaptığına değindi.

Çavuşoğlu, yıllardır konuşulan bu konuda somut adımların atılmasından genel olarak sektörün memnun olduğunu ifade ederek, "Bu konuda siyasi iradenin ortaya konulması önemli. Ama bir sorunu çözerken hem devletimiz mağdur olmasın hem de turizm sektörümüzün istediği bir düzeyde çözüm olsun. Yani 'her iki tarafı da mutlu eden bir çözüm olsun' diyoruz. Bu toplantının amacı da tarafları dinlemek, değerlendirmeleri yapmak ve 'bundan sonraki süreçte hangi adımları atabiliriz, yasa değişikliği mi olur, yönetmelik değişikliği mi olur', ne gerekiyorsa bunları yaparız. Önemli olan bu toplantıdan bazı somut sonuçlar çıkmasıdır." diye konuştu.

Turizm sektörüne hükümet olarak da Antalya milletvekilleri olarak da büyük önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, değişik sebeplerden dolayı sektör kriz sürecine girdiği zaman, zorluklar yaşadığı zaman devletin imkanlarının seferber edildiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, turizmde 2023 hedefinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlendiğini söyledi.

Geçen iki yılda yaşanan sıkıntıların aşılmaya başlandığına vurgu yapan Çavuşoğlu, "Bu sene turist sayısında ciddi bir artış var. Dolayısıyla 50 milyona doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar geliri inşallah yakalarız. Fakat kişi başına elde ettiğimiz geliri artırmamız için hem turizmi 12 aya yaymamız lazım hem de kalitesini yükseltmemiz lazım." dedi.

- Turizm Bakanlığının kapatılacağı iddiaları

Çavuşoğlu, son günlerde özellikle sosyal medyada Kültür ve Turizm Bakanlığının kapatılacağı yönünde tartışmalar yapıldığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle sosyal medya üzerinden dönen bu dezenformasyonun doğru olmadığını buradan sizlere vurgulamak isterim. Sadece yeni yapılanmada iki şey düşünüyoruz. Bu da Turizm Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı birlikte mi olmalı, ayrı mı olmalı? Bu konuda farklı görüşler var. Turizm sektöründe de farklı görüşler var. Bazı arkadaşlarımız 'Birlikte olursa daha iyi olur', bazı arkadaşlarımız 'Ayrılsa daha iyi olur', 'Biz turizmciyiz, kültür yönüyle fazla bağımız yok' diyenler var. Tersini de savunanlar var. Kendi içimizde de Ankara'da, bürokrat arkadaşlar bu konuda farklı görüşler söyleyebilirler. Bunlar doğaldır. Ama bizim bir gayemiz var. Turizm Bakanlığı birlikte de olsa devam edecek, ayrı da olsa devam edecek. Bir gayemiz var, tüm kurumlarda olduğu gibi Turizm Bakanlığını da daha dinamik hale nasıl getirebiliriz, bürokratik engellerden nasıl kurtarabiliriz, bu yapılanmayı pratik hale nasıl getirebiliriz, sistemi nasıl güçlendiririz, nasıl yenileyebiliriz, bunun gayreti içindeyiz."

Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığının ciddi gayretleri bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, hem bir Antalyalı hem de Dışişleri Bakanı olarak Turizm Bakanının fahri yardımcısı olduğunu söyledi.