Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ayvanın ve kabuğunun çok yararlı olduğu bilgisi verilirken, A, C ve B grubu vitaminleri bakımından oldukça zengin olduğunu belirtildi.

FELÇ RİSKİNE KARŞI KORUR

Ayva çok güçlü bir antioksidan içeriğe sahiptir. Bu nedenle de kişiyi felç riskine karşı korumaktadır. Aynı zamanda yaşlanmayı yavaşlatan ayva balla karıştırılıp tüketilirse kolit, bağırsak enfeksiyonları ve kabızlık sorununa çare olur. Ülser için de tüketilen ayva, çekirdekleri haşlanıp jöle olarak göz problemlerinde kullanılabilmektedir. Diğer yandan boğaz ağrılarının tedavisinde de ayva kullanılmaktadır.

KÖTÜ KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDER

Yapılan bazı araştırmaların sonucuna göre ayvanın içerdiği antioksidanların kötü kanser hücrelerini yok ettiği tespit edilerek, ayva suyunun stresle mücadele eden bireylerde etkili olduğu görüldü. Bulantı ve kusmayı engelleyen ayva hamilelerin çok rahatsız olduğu sabah bulantılarını da engellemektedir.

İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin karaciğer fonksiyonlarını uyardığı bilinen ayva pankreas yetersizliği tedavisinde de yardımcı rol oynamaktadır. Ayva bağırsakta kansere neden olan kimyasallara karşı da çok etkilidir. Bu nedenle de kanser hücrelerinin büyümesini engellemektedir.

GRİBE DE ÇARE OLUYOR

Gribal enfeksiyonlara da çare olan ayva, antiseptik özelliğe sahiptir. soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Vücudu koruyarak mikropların saldırısından koruyan ayva, yüksek seviyede lif içerdiği için kötü kolesterolü düşürmede de etkilidir.