ANTALYA'da annesinin böbreğiyle yaşama tutunan Bahreynli 5 yaşındaki Ghalya Muhammed Majet, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş'a içten gülüşüyle teşekkür etti.

Dünyaya geldikten 2 ay sonra protein kaçağı nedeniyle idrar yollarından ameliyat edilen ancak sağlığı düzelmeyen Ghalya Muhammed Majet'in ailesine, böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi. Bahreynli doktorların Ghalya'nın yaşının küçük olması nedeniyle bu ameliyatın zor olduğunu söylemeleri üzerine ailesi, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti. Bahreyn Sağlık Bakanlığı'nın en iyi nakil merkezinin Türkiye'de olduğunu söylemesi üzerine araştırma yapan aile, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi ile iletişime geçti.

ANNE BÖBREĞİNİ VERDİ

Anne 26 yaşındaki Fatma Muhammed Ali, iki çocuğundan ilki olan Ghalya ve eşi Muhammed Majet ile Antalya'ya gelerek, özel hastanenin Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ile görüştü. Ghalya Muhammed Majet, anneden yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Kızıyla kan gruplarının aynı olduğunu söyleyen Bahreynli anne, "En başından bu yana 'Eğer çocuğum nakil olursa ben böbreğimi vereceğim' diyordum. Ameliyatının iyi bir merkezde olmasını istedik. Çok mutluyum. Yıllardır hastane hastane gezdik. Artık çocuğum sağlığına kavuştu" dedi.

KORKUYORDUK AMA RAHAT GEÇTİ

Bahreyn'den Antalya'ya gelirken biraz tedirgin olduğunu anlatan Fatma Muhammed Ali, “Bahreyn'de bizi korkutmuşlardı. Ameliyattan sonra çocuğumun yanına giremeyebileceğimi, çocuğumun tek başına bir odada tutulacağını ve uzun süre onu göremeyebileceğimi söylemişlerdi. Ama biz ameliyattan sonra çocuğumla aynı odaya çıkarıldık. Sanki sıradan bir ameliyat geçirmiş gibiydi. Bu beni çok mutlu etti. Zor bir dönem geçireceğimizi sanmıştım ama çocuğum kısa sürede sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Prof. Dr. Demirbaş ve ekibine, hastane personeline teşekkür eden Bahreynli anne, gülerek tek bir konuda sıkıntı çektiklerini onun da yemek kültürünün farklılığı olduğunu söyledi.

DEMİRBAŞ: SAĞLIĞI GAYET İYİ

Ameliyattan 6 gün sonra taburcu edilen minik Ghalya, hastaneden ayrılmadan önce kendisini sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Alper Demirbaş'ı ziyaret etti. Dilini bilmese de kendisiyle şakalaşan, öpen, seven doktorunun yanına oturan, bir süre ne dediğini anlamaya çalışan küçük kızın doktoruna teşekkürü ise içten gülüşü oldu. Ghalya'nın ülkesinde zor dönemler geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Demirbaş, annesinin verdiği böbrekle yaşama yeniden merhaba diyen Ghalya'nın artık sağlığına kavuştuğunu söyledi.