MHP, Zapt-edilemiyor!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2014 Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapmış olduğu açıklamalar ile yaklaşık olarak bir aydır, "Çatı Aday" formülünden söz ettiriyor. Üstelik Türkiye Geneli oyu % %17,82 iken Türkiye siyasetinde Ana Muhalefetin yapamadığını yaparak yani Ana Muhalefet gibi hareket ederek 2015 seçimlerinde iktidarı kovalıyor.

Bu olay başta hükümet ve yanlılarını tedirgin etse de, bir de MHP içerisinde vızırdayanlar var. Çünkü onların gelecekten tüm beklentileri Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP'nin başarısızlığı üzerine kurulmuştur.

Önceleri yandaş basının sansürünü görmüyormuş gibi; "MHP'nin neden sesi çıkmıyor? “Neden MHP ağırlığını koyamıyor?" sorularını soranlar bugünlerde şaşırsalar da, fitne ve tezvirata devam etmekteler.

MHP ve CHP'nin birleşeceğini ve bu şartlarda gösterilecek olan adaya oy vermeyeceğini söylüyorlar. MHP’nin CHP ile birleşmesi zaten aklen mümkün değilken, buna rağmen art niyetli düşüncelere gülmekten öte yapabileceğimiz bir şey de yok.  Böyle bir durum MHP Lideri Devlet BAHÇELİ’nin de sözlerinden anlaşılacağı üzere mümkün görünmüyor. Yani bu iddiada bulunanlar yanılmaktadır.

Çatı Aday; 2007'de hafızalara kazınan danışıklı dövüşlerin, karanlık senaryoların işlendiği meclis kavgalarının ardı ardına geldiği günlerin sonrasında; Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi ile son bulan sürecin zıttı bir durumdur,  yani bu kez CHP, "ortalayıp", AKP "kafa ve Gol" yapamayacak ne kadar hazin değil mi?

Hatırlayın lütfen; "Eşinin başı kapalı Cumhurbaşkanı olamaz" diyen bir CHP, "Bakın bunlar din düşmanı, Hayrunnisa Hanım Başörtülü diye Sayın Gül neden Cumhurbaşkanı olamasın ?" diyen bir AKP... Ülke de tam bir kaos hakim, CHP oylamaya katılmayacağını deklere ediyor, yani 367 krizi...

Ama bu oyunu da bozan biri vardı, ulusalcı cepheden ağır eleştiriler alan boşa atıp doluya tutan tutarsızlara rağmen "Adayımız var biz oylamaya katılacağız" diyen Liderimiz Devlet BAHÇELİ.

Çünkü 28 Ağustos 2007'ye kadar düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri (anti AKP mitingleri); Anadolu'da yanlış anlaşılmış köpürtülerek Anadolu insanının dini ve manevi duyguları ile oynanılarak 22 Temmuz seçimlerinde AKP yine iktidar edilmişti, üstelik her şeye rağmen MHP saf dışı bırakılamamıştı.

Avrupa siyasetinde iki partili hayata çoktan geçilmiş durumda. Neden? Çünkü küresel güç ABD öyle istiyor. İktidar "yanlısı" ve "karşıtı" üreterek hedef ülkeyi karıştırmak, bölmek, parçalamak...

Onun için değil mi? Başbakan'ın bu efelenmeleri, onun için değil mi? CHP'nin bu tutarsız siyaseti.

Velhasıl sadece Türkiye'de AKP ve CHP siyasetine değil, dünya da küresel siyasete kafa tutan, meydan okuyan bir MHP var! illa ki susturulmalı iyi de bu nasıl olacak? İtibarsızlaştırarak...

Birinci adım; "Sözde Milliyetçi Adaylar ile Milliyetçi Oylara Konmak" CHP başta olmak üzere MHP'den öyle ya da böyle uzaklaşmış, Hareketin Liderine dolayısıyla Hareket'e ağır hakaretlere varan sözler sarf eden ancak basın karşısında süt dökmüş kediye dönen, dönekleri aday göstererek Milliyetçi oylara konmak! (Bknz: CHP'nin Ankara ve Hatay Adayları, İstanbul ve İzmir siyaseti ) Bu da bir şey mi?

Bazı siyasi partilerin kadın kolları, gençlik kolları vs. örgütlerlerinin kapı kapı dolaşıp "MHP bizi destekliyor", "MHP'liler bize oy verecek" propagandası yapması; başta Ankara, İstanbul, İzmir'de ki Milliyetçi -Muhafazakâr kesimi AKP'ye, AKP karşıtı kısmı ise CHP'ye ipoteklemek için kurulan kirli bir tezgâhtı. Sebebi açık değil mi? MHP Türkiye'de fazla, istenmiyor. İyi ama kim istemiyor? Küresel Siyaset.

İkinci adım; "2014'te kurulan kirli tezgâhı 2015'te de sürdür " bu ne demek oluyor? Şöyle ki 2014'te kısmen başarılı olunan bu senaryo ile MHP'nin oyları sosyal mühendislik ile çalınmak isteniyor. Yani MHP meclis dışı kalabilir çünkü "Ülkücüler; MHP dışındaki sözde bir Ülkücüye de oy verebiliyor" mantığı, düz mantık yani.

İşte 2014 yerel seçimlerinde kısmen başarılı olmuş ancak MHP’nin %18’lik başarısı ile gölgede kalmış olan bu plan; yine MHP Lideri Sayın Devlet BAHÇELİ'nin "Çatı Aday" formülü ile toplumun her kesimini kucaklayan bir aday çıkaracağını açıklaması üzerine suya düşüyordu değil mi? Birilerinin "çatısının akması" normal çünkü ne olursa olsun MHP, fethedilemiyor, MHP zapt-edilemiyor!

Bu uzunca yazıyı Liderimiz Devlet BAHÇELİ'nin sözleri ile bitirmek faydalı olacaktır;

"Merak etme Sayın Erdoğan; bizim çatımız akmaz, uçmaz, kokmaz, göçmez.

Sen bizim çatımıza değil, birlikte tüfek çattığın menfaat düşkünü muhteris yandaşlarına bak."

Hüseyin ÖZKAN

 ***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.