div>

Bir gün Nasreddin Hoca'nın tarlasına bir öküz girmiş. Hoca sopayı kaptığı gibi ardına düşmüş; ama kaçıp kurtulmuş hayvan. Ertesi hafta pazarda bakmış bir köylünün arabasına koşulu öküzlerden biri tıpkı tarlasına girene benziyor. Hemen bir sopa bulup yanına gitmiş, birkaç tane patlatıvermiş. Öküzün sahibi Hoca'nın karşısına dikilip:

"Ne yapıyorsun be adam!" demiş. "Ne vuruyorsun hayvana?" 

Hoca köylünün kulağına eğilip:

"Sen hiç karışma," demiş. "O suçunu bilir"

Kıssadan hisse… 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Semih Yalçın'da MHP'ye yargıda kurulan kumpası geçtiğimiz Cuma günü birçok iddiayla birlikte gündeme getirdi.

"Bizim gelinin işi ne oldu?" şifresiyle MHP'ye hukukta hiçbir örneği görülmeyen bir şekilde Kayyım atamasının hangi ilişkilerle şekillendirdiğini kamuoyuna duyurdu. Muhatapları suçunu biliyor, açıklama dahi yapamıyor. Ama bazı zevzekler konuyu sulandırmak için elinden geleni yapıyor.

"Meral Akşener'e Paralelden sonra Dev-solcu denmiş"

Meral Akşener'de çıktığı televizyon programlarında aynı savunmayı yapıyor.

Hangi açıklama içinde "Meral Akşener Dev-Solcu" denilmiş?

Hiç kimsenin böyle bir açıklaması yok.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Semih Yalçın'ın yargı kumpası ile ilgili açıklaması üzerinden 6 gün geçti. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimi Ümran Kaptan ve CHP eski milletvekili Yakup Kepenek'ten henüz bir açıklama yok. Yargı bu olayla çalkalanıyor, HSYK'nın soruşturma açacağı konuşuluyor. Ama kurnaz papağanlar "Meral Akşener'e Dev-Solcu denildi" propagandasıyla kumpasın boyutunun görülmesini konuyu sulandırma taktiyle engellemeye çalışıyorlar.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Semih Yalçın açıklaması içinde diyor ki: Geçmişte ideolojik birlikteliği olan ve o dönemden yakın arkadaş olanlar MHP'ye bu tezgâhı kurdu."

***

Meral Akşener daha MHP'ye katılmadan eşinin Solcu, Maocu olduğunu röportajlarında defalarca vurgularken, kocasına mı iftira atmıştı? 

Aynı cümleleri bir ilişkiyi tarif etmek için kullanan Prof.Dr. Semih Yalçın nasıl iftira atmış oluyor?

Olayın burada asıl muhatapları Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimi Ümran Kaptan ve CHP eski milletvekili Yakup Kepenek iken sizce niçin hiç konuşmuyor, bir açıklama yapmıyorlar? Asıl odaklanması gerekilen konu burasıdır.

"Meral Akşener'e Paralelden sonra Dev-solcu dendi" denilerek bu yargı operasyonunun üzeri kapatılacak mı?

348 imza toplanmış CHP'de Anayasa Mahkemesi sadece "İhtar" vermişken, MHP'ye "Kayyım atama" tezgâhı hiç konuşulmasın mı? MHP'ye yapılmak istenen operasyon hiç tartışılmasın mı?

MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimi Ümran Kaptan ile yaşadığı diyalogların sadece %1 boyutunu henüz kamuoyu ile paylaştı. Yargı süreci devam ettiği için henüz geri kalanını paylaşmadı. HSYK soruşmasını başlattığında da eminim diğer birçok konuda aydınlanacaktır… Yargı düzeninde asıl deprem o zaman olacaktır.

Sol ideoloji birlikteliği MHP'ye yargı kumpası kuruyor, karara en çok sevinen ise cemaat oluyor. Benim Ülküdaşımda "MHP'de kurultay var" sanıyor. Aslında bu operasyonda Ülkücülerin sadece samimi duygu ve düşünceleri figüran olarak kullanılmaktadır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'de bu operasyonların farkında olduğu için "Kimisi Okyanus ötesine umut bağlamış, kimisi de müzmin ve malum muhaliflerle ve MHP hasmı kalemşörlerle söz ve ağız birliği etmişlerdir. Bu sırada imza toplama furyası başlatılmış, partimiz ve dava arkadaşlarımız aylarca meşgul edilmiştir. Samimiyetle ifade ediyorum, Tüzük Kurultayı için imza veren her kardeşim benim için değerlidir. Hepsinin iradesine saygı duyuyor, taleplerini biliyor ve anlıyorum." demiştir. Samimi Ülkücüleri bir kenara koyarak asıl muhataplarına gerekeni söylemiştir.

Evet suçlanan muhataplar susarken, gevezelerin gürültüsü kimseyi aldatmasın… Suçlu suçunu biliyor ve susuyor.

 
 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU