Başbakan yardımcısı, hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Başkanı mı, Twitter Büyükşehir Belediye Başkanı mı olduğu belli olmayan Melih Gökçek ile girdiği ağız dalaşı ve o kavgadan günler sonra yaptığı "Yani biz bütün bu eleştirilerimizde "Kral çıplak" filan demedik daha. Belki öyle günler gelecek ki "Kral çıplak" denecek." şeklindeki açıklama, Bülent Arınç'ın AKP içinde canlı bir bomba olduğunu göstermektedir.

Bülent Arınç "Kral çıplak" demedik daha" diyerek aslında "Kral çıplak" demiş oldu. Bülent Arınç'ın bu sözleri Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği her halinden bellidir. Elbette bugün bu açıklamaları yapan Bülent Arınç masum değildir. Hele "ilk taşı günahsızlar atsın" dendiğinde, o kişi asla Bülent Arınç olmayacaktır. Çünkü Bülent Arınç, AKP'nin tüm günahlarında bazen aklayıcı, bazen gizleyici, bazen inkâr edici rol üstlenen olarak hep ön planda olmuştur.

Bülent Arınç bugüne kadar AKP'nin hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet olaylarında AKP'yi ölümüne savundu mu? Savundu.

Bülent Arınç bugüne kadar, PKK Açılımı başta olmak üzere AKP'nin tüm ihanet projelerini savundu mu? Savundu.

Bülent Arınç bugüne kadar, AKP'nin hukuksuzluklarını, adaletsizliklerini, haksızlıklarını savundu mu? Savundu.

O yüzden Bülent Arınç'ın birçok AKP'liden farkı yoktur.

Bir zamanlar Recep Tayyip Erdoğan'a "Civanım delikanlım ne hale geldi, gözlerinin altı çöktü" diyen Bülent Arınç, şimdi ona "Kral çıplak" demesi günahlarından arındırmayacaktır.

Bülent Arınç hamamın namusunu mu kurtarıyor yoksa günah çıkarmaya mı çalıyor bilmiyoruz ama son zamanlardaki her sözü AKP içinde kopacak bir fırtınanın habercisi gibidir.

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi'nin dediği gibi "AKP'nin büyüsü bozulmuştur" ve bundan sonra topluma sunacağı hiçbir gizemi kalmamıştır. Bir önceki seçimlerde iki milyona yakın oy kaybeden AKP, önümüzdeki seçimlerde daha çok oy kaybedecektir.

Size çok basit bir soru sormak istiyorum. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan'a yakın yazar, trol ve yöneticilerin birçok aşağılamasına maruz kalmış Abdullah Gül'ün kendisi, eşi, çocukları, akrabaları AKP'ye oy verecek midir?

"Başkanlık Sistemi" arzusu için AKP'ye meydanlarda oy isteyen Recep Tayyip Erdoğan'ın bu arzusu için Gül ailesi sizce yardımcı olurlar mı? Abdullah Gül "Başkanlık Sistemini" desteklemediğini zaten vurgulamıştı.

Abdullah Gül ,Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldığı günlerde eşi Hayrunnisa Gül'ün yaptığı "Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik." açıklamalar ışığında AKP'ye oy verip, vermeyeceği isterseniz siz vicdanınızda değerlendirin. Abdullah Gül örneğini sembol olsun manasında verdim. AKP'nin kurucusu olan, AKP'de Başbakanlık yapan, AKP içinden seçilip Cumhurbaşkanlığı yapan bir ismin bile AKP'ye oy vermeyeceğini iddia ediyorum. Hal böyle iken bu söylediklerimi geniş çerçevede düşünerek AKP'nin ne hale geleceğini hissedebilirsiniz.

"Kral Çıplak" diyen Bülent Arınç, AKP'ye oy verebilir mi? Verse de ahlaki olur mu?

AKP'de çıplak olmayan yoktur. 17/25 Aralık gibi bir rezalet ortada iken bu saatten sonra giyinseler de bir fayda vermeyecektir.

AKP her şeyden önce içeriden dağılmaya başlamıştır. AKP içinde yandaş yazarlar ayrışmış, yöneticiler ayrışmış, milletvekilleri ayrışmış, bakanlar ayrışmış, sivil toplum kurumları ayrışmış. Kaçak Saray ve Hükümet arasında güç ve otorite kavgası vardır. Recep Tayyip Erdoğan bu kavgada güçlü görünse de, karşısında bir cephe oluşmuştur.

Muhalefetin dediği birçok konuyu bugün Bülent Arınç gibi AKP'nin kurucuları ifade etmeye başlamıştır.

Bülent Arınç'ın malumu ilan etmesine gerek yoktur. Artık tüm Türkiye haykırabilir. Kral çırılçıplaktır.

YILDIRAY ÇİÇEK/ORTADOĞU