Başbakan ve AKP Genel Başkanı iken "AK Parti'yi 'AK' yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir" sözüyle tarihin en kısa fıkrasını anlatan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olunca bu mücadeleyi en üst düzeye çıkararak, rüşvet suçlamasıyla bakanlık görevinden ayrılan Egemen Bağış'ı Kaçak Saray'a danışman yapmış!

Medyaya yansıyan ve yalanlanmayan bu haber Recep Tayyip Erdoğan'ın bu mücadelede ne kadar hassas(!) olduğunu gösteriyor.

Ayakkabı kutusu, çikolata kutusu üzerinden sembolleşmiş Egemen Bağış'ın Kaçak Saray'a büyük katkı sağlayacağından asla şüphemiz yoktur!

Egemen Bağış, Kaçak Saray'da artık her Cuma bol bol ayet sallayabilir, bol bol ayakkabı ve çikolata kutusu biriktirebilir, bol bol "bakara- makara" yapabilir.

Böyle bir değerin "Kaçak Saray" dışında bırakılması ülke adına büyük bir kayıp olurdu! Recep Tayyip Erdoğan büyük vizyonu(!) sayesinde böyle bir değeri dışarıda bırakmadı, onun aklından yararlanmak için yanına danışman olarak aldı. Dünya lideri dediğin böyle olur...

Cumhurbaşkanı seçimleri döneminde, Almanya'da yapılan bir toplantıda salonda bulunan yaklaşık 20 bin kişi tarafından en çok alkışlanan Egemen Bağış'ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan olmasını bekliyorduk ama Recep Tayyip Erdoğan böyle uygun görmüş demek ki... Çünkü o toplantıda Recep Tayyip Erdoğan'dan bile daha çok alkış almıştı.

Egemen Bağış'ın Allah'ın ayetleriyle dalga geçme, ayakkabı ve çikolata kutusu biriktirme hastalığı olsa da Recep Tayyip Erdoğan ve AKP tabanı onu gerçekten bağrına basmıştır. Allah'ın ayetleriyle dalga geçmenin çok büyük mesele yapılmaması(!) gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir.

Recep Tayyip Erdoğan için

"Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki bizim için adeta ikinci peygamberdir"

"Erdoğan Allah'ın tüm vasıflarını toplamış bir lider"

"Başbakanımıza dokunmak bile ibadettir"

"Tayyip'i üzmek, Allah'ı üzmektir"

"Bu Tayyip Erdoğan sünnetidir"

"Hoş geldin Allah'ın elçisi" dediklerinde alkışlayanların, sırıtarak tüm dişlerini gösterenlerin, Egemen Bağış'ın Allah'ın ayetleriyle "Bakara-Makara" diye dalga geçmesini ve "Her Cuma Google'den ayet sallıyorum" demesini problem yapacağını düşünmek zaten abesle iştigaldir.

Egemen Bağış, AKP'liler için gerçekten büyük değerdir!

Cumhurbaşkanı olmayı bir türlü beceremeyen ve AKP Eşbaşkanı gibi mitingler düzenleyen Recep Tayyip Erdoğan, Egemen Bağış'a sahip çıkarak, AKP'lilere gerçekten büyük mutluluk yaşatmıştır. Hiç kimse bu mutluluğu gölgelememelidir. İslam'a saygıymış, bağlılıkmış şuymuş buymuş hiçbir şey bu mutluluktan önemli değildir!

Recep Tayyip Erdoğan, Egemen Bağış'a sahip çıkarak bunu ispatlamıştır.

Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te elinde Kur'an-ı Kerim varken, karşısında Kur'an'dan ayet sallayan Egemen Bağış'ın oturma manzarası çok felsefi bir manzaraydı zaten... Kaçak Saray bu felsefe ile şekillenecek gözükmektedir.

Yalnız, Egemen Bağış danışman oluyorsa, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve İran'lı esas oğlanda Kaçak Saray'da bir oda almayı hak etmiştir.

Onlar Egemen Bağış kadar büyük bir değer(!) olmasa da onların hizmetleri de görülmelidir.

Hem böylece "AK Parti'yi 'AK' yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir" diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın haklılığını tüm dünya görür...

Hadi Egemen Bağış, sen bu Cuma'dan itibaren ayet sallamaya başla...

Yıldıray Çiçek/Ortadoğu