div>

MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından, Ankara Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitler Anıtı yaptırılmış ve 2011 yılında dualarla, tekbirlerle açılmıştı. O günden bugüne her yıl 27 Mayıs'ta tüm şehitlerimiz Ülkücü Şehitler Anıtında dualarla anılmaktadır. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli 2011 yılında Ülkücü Şehitler Anıtı'nın açılışını yaparken şu konuşmayı yapmıştı.

"30 yıldır Eskişehir'in Sazak Köyü'nde buluşarak merhum Gün Sazak Bey ve Ülkücü şehitlerimizi dualarla hatırlıyorduk.

Dava şehidimiz Gün Sazak Bey'in kabri başında bir araya gelerek anılarımızı, acılarımızı, özlemlerimizi paylaşıyor ve geçmişimizin kutlu sayfalarındaki aziz şehitlerimizi yâd ediyorduk.

Ülkemizin dört bir yanından gelen dava arkadaşlarımla beraber aynı safta ve aynı duygularla şehitlerimizi anmak üzere Sazak Köyü'nde toplanıyorduk.

Ne var ki iftihar ve gururla yerine getirdiğimiz manevi sorumluluğumuzu, daha kurumsal bir hüviyete büründürmenin gerekliliğine inandık.

Bu kapsamda büyük bir şehitlik anıtının temelini atmaya ve Ülkücü şehitlerimizin hepsinin muhterem anılarını paylaşmaya ve bu anıtı kurumsallaştırmaya karar verdik.

Hayatlarının baharında vatan için toprağa düşmüş bütün Ülkücü şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatacağımız bir şehitlik anıtı yaparak burada olalım istedik.

Her yönüyle düşünülerek üzerinde bulunduğumuz yerde karar kıldık ve ülkü abidelerinin tıpkı bir yıldız gibi parlayacakları bu şehitliğin yapımını Allah'ın izniyle gerçekleştirdik.

Nitekim, mana derinliği ve anlamı çok fazla olan bu şehitliğin inşasını bitirdik ve hamd olsun bugüne yetiştirdik.

Ülkücü şehitlerimizin anıları başkent Ankara'dan Türk'ün ve İslam'ın bulunduğu her tarafa bu anıttan nur saçacak ve millet için verilen şeref, namus ve onur mücadelesinin sönmeyen meşalesi olacaktır.

Kutlu geçmişimizin yiğitliklerini ve bir inanç uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin eşsiz mirasını canlı tutmak ve sonsuza kadar yaşatmak için böylesi bir anıta ihtiyaç duyduk ve gereğini yerine getirdik.

İnanıyorum ki, tüm şehitlerimizin anılarını taze ve sıcak tutacağımız, ulaşılabilirlik ve sahip olduğu mehabet bakımından milli ve manevi sembollerimiz arasında yer alacak olan bu şehitliği gönüllerimizde yücelteceğiz.

Bu yıldan itibaren şehitlerimizin anısına yaptırdığımız bu maneviyatla yoğrulmuş mekânda şehitlerimizi Fatihalarla hatırlayacağız ve dünya var olduğu müddetçe bu şehitlikte anılmaları için ilk adımı atmış olacağız."

***

Bu konuşmayı Ülkücü Şehitler Anıtına yüklenilen anlamı göstermek için hatırlattım. Bir de Ülkücü Şehitler Anıtında gerçekleşen anma töreninden bir gün sonra, şehidimiz rahmetli Gün Sazak'ın mezarı başında reklam spotu olma gayreti verenleri görünce bu yazıyı kaleme almayı görev bildim.

MHP Genel Merkezi geçtiğimiz yıllarda Sazak köyünde Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri anma programı düzenlerken, köydeki evinden inip anma programına katılmayan ve geçen arabaları saymayı marifet sayan oğlu Süleyman Servet Sazak, Cumartesi günü Gün Sazak kim desen geçmişteki ideolojisinden dolayı tanımayacak bazı adamları yanına alıp, Gün Sazak'ın mezarında ve çevresinde pozlar vermiştir. Yazımı tetikleyen ana unsurda bu olmuştur.

Süleyman Servet Sazak'ın 1997 yılında Eskişehir'de yine bir salonda gerçekleşen anma programında söylediği "Babam bugün ki Ülkücüler gibi şahsi çıkarlarını ön plana çıkaranlardan değildi" sözü ve karşılığında "Çamur atma babanı anlat" diye tepki gördüğü arşivlerdedir.

Süleyman Servet Sazak milletvekili aday adayı olup, liste dışı kalarak ANAP'da siyasete başlayan, daha sonra 1994 yılı ara seçimlerde DYP Ankara 4. Seçim Bölgesi adayı olup "DYP ana partidir MHP yavru partidir" sözünün sahibi biridir. MHP'liliğini MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin rahmetli şehidimiz Gün Sazak'a olan vefasıyla kazanan birisidir. O vefa ona MHP'de milletvekili ve çeşitli görevler kazandırmıştır. Ayrılıp gittiği günden bu yana MHP ile bir teması olmamıştır. MHP'den ayrılıp gitme konusuna da hiç girmek istemiyorum. Gün Sazak'ın aziz hatırası bize manevi ışık olarak yol göstermeye hep devam etmeli ve ona da bu manada saygımızı hep korumalıyız. Ailesinin her ferdine de ne olursa olsun hep hassasiyetle yaklaşmalıyız. Şimdi MHP Genel Başkan Adayı olarak ortaya çıkmıştır. Hayırlı olsun. Ne diyelim başka…

Ülkücü Şehitler Anıtı'nda gerçekleşen Ülkücü şehitleri anma programı 27 Mayıs tarihinde olduğu halde gelmeyip, bir gün sonra Gün Sazak'ın mezarında siyasi şov yapmak ve buna alet olmak elbette yakışmadı. 2011 yılında MHP ile tanışanların, geçmişinde Ülkücü Hareket olmayanların, Gün Sazak'ın da yönetici olduğu MHP dönemi için  "Radikal Türk milliyetçiliğin siyasal organizasyonu olan CKMP/MHP hareketinin Türk demokrasisinin gelişmesine doğrudan katkıda bulanmak gibi bir fikri eksen üzerinde olmadığı açıktır. Ancak parti pratiğinden çok, parti önderlerinin zaman zaman hedefi aşan ve/veya gereksiz açıklamaları, CKMP/MHP hareketini neredeyse Türkiye'deki tek anti-demokratik tavır sergileyen siyasal parti olarak ön plana çıkarmıştır. Örneğin radikal dinciliğin temsilcisi olma iddiasını taşıyan MSP/RP çizgisinde, lider hegemonyası CKMP/MHP den çok daha güçlü iken, CKMP/MHP'nin lider olgusunu sürekli vurgulayışı CKMP/MHP yi parti içi demokrasiden yoksun tek parti konumuna düşürmüştür. Keza devletin demokrasiden daha önemli olduğu şeklindeki açıklamalar, partiyi, proleterya diktatörlüğünü savunan veya milli egemenliği reddeden partilerden daha anti-demokrat bir konuma itmiştir ." (1993) yazıları yazanların yaptığı sadece Gün Sazak istismarıdır. MHP'deki kongresi öncesi sadece samimiyetsiz, riyakâr bir gösteridir yaptıkları…

İlk şehidimiz Ruhi KILIÇKIRAN'dan son şehidimiz Fırat Çakıroğlu'na kadar 3597 şehidimizin hepsi Ülkücü Hareketin manevi ışığıdır. Bu manevi ışık Ülkücü Şehitler Anıtı'nda yüreklerimizi aydınlatmaya kıyamete kadar devam edecektir. Şehitler kimsenin istismar aracı değildir. Edenlere de asla müsaade edilmemelidir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in yanından hiç ayrılmamış ve Ülkücülerin Mamak Mahkemelerini aralıksız olarak takip eden gönül erleri olarak bilinen Tosyalı Alperenler, Ülkücü Şehitler Anıtı'nda o ilerlemiş yaşına rağmen, hayatta kalanlarıyla birlikte, dualarıyla iman eri oluyorsa emin olun bu dava kıyamete kadar varolacaktır.

O iman erlerinin, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin  yanında adap-edep pozu verdiğini görünce, bize de Aşık Sefai'nin ağzından "Ay Gökte Kaldıkça,Ulu Kocaların, Ak Sakalların Duası Üstüne Olsun." demek düşüyor.

Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez…

 
 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU