div>

1 Kasım seçimleri sonrası MHP'de başlayan kongre tartışmaları çerçevesinde bir şey sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum… Ama benim dikkatimi çeken en önemli bir şey var. O da geçmişte MHP'den ayrılanların kurduğu BBP'nin eski milletvekillerinin, yöneticilerinin, yazarlarının MHP'de aşırı bir "Değişim" gayreti vermesidir.

Eski defterleri karıştırıp merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhunu ve onu sevenleri incitmek istemiyorum. Ama bu tarifini yaptığım kişiler bir türlü yerinde durmuyor. Mecbur bu konulara bizde girmek zorunda kalıyoruz.

Bu BBP kökenliler öyle yazılar yazıyorlar, öyle konuşmalar yapıyorlar ki, sanırsın çizgileri dümdüz, sanırsın dün Başbuğ Türkeş'i "Amerikancı, İsrailci, kâfir, ihaleci, menfaatçi, fikir endişesi, siyaset ahlâki kalmamış, fırsatçı, dayatmacı" diye suçlayarak MHP'den ayrılan bunlar değildi. Şuan MHP hakkında en ateşli yazıları onlar yazıyor, en ateşli konuşmaları onlar yapıyorlar. Kendi çizgi kırıklıklarına bakmıyorlar, birde dört parti değiştirmiş "Ülkücü değilim" diyen bir bayanın peşine düşüp MHP'yi ele geçirme planları yapıyorlar.

Bir isim var, bu planların neresinde bilmiyorum. Ama geçenlerde bu tarifini yaptığım kişilere destek olsun mahiyetinde köşesinde bir yazı yazdı. Yazarın ismi Lütfü Şehsuvaroğlu, yazısının başlığı "MHP Üzerine Operasyon ve Hizip Particiliği"

Köşesinde de şunları yazarak aklınca dalga geçtiğini sandı:

"MHP üzerine herkes operasyon yapıyor.

Cemaat operasyon yapıyor.

MİT operasyon yapıyor…

ABD boş durur mu hiç sanmıyorum.

Rusya'nın içerde kimsenin tahmin edemeyeceği ulusalcı güçler var, onlar da operasyon yapmak için niçin aheste dursunlar?

MHP üzerine bir takım iç ve dış çevreler operasyon yapıyor."

Bunları yazan kişi 1992 yılında MHP'yi bölme operasyonları içinde yeralan ve MHP'den ayrılarak BBP'nin kurucuları arasında yeralan Lütfü Şehsuvaroğlu…

Ne kadar ilginç değil mi, hem operasyon adamı ol, hem de MHP'nin kendi ilke ve ölçülerini koruma gayretini vermesiyle dalga geç!

Dün Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i "Amerikancı, İsrailci, kâfir, ihaleci, menfaatçi, fikir endişesi, siyaset ahlâki kalmamış, fırsatçı, dayatmacı" diye suçlayarak MHP'den ayrılan ekip içinde yeralan Lütfü Şehsuvaroğlu, şimdi de yazısı içinde "Ne yazık ki MHP bir şirket gibi yönetiliyor. Şirket gibi de değil. Şirket daha akıllıca yönetilir çünkü. Aşiret gibi daha doğrusu…" demiş…

Oysa bu Lütfü Şehsuvaroğlu'nun, 1980 öncesi Ülkü Ocakları Derneği Genel Başkanı iken yaptığı bir açıklama var ki, bugün "MHP'ye operasyon yapılıyor" dalgasını gölgede bırakır.

Hergün Gazetesinin manşetten verdiği onun basın açıklaması içinde yeralan cümle aynen şu şekilde: Ablası fahişe, kendisi esrarkeş olan Ömer Tanlak Ülkücü değil, ancak ABD destekli Çinci paçavranın piyonudur."

Geçmişte eleştirdiği bir kişinin ablasına "Fahişe" diyecek kadar ölçüyü kaçıran basın açıklamaları yapan Lütfü Şehsuvaroğlu, şimdi MHP'nin somut olarak ortaya koyduğu gerekçeleriyle dalga geçiyor.

12 Eylül 1980 ihtilali sonucunda ABD Başkanı Carter'a "Bizim çocuklar başardı" denilmesiyle MHP'ye operasyon yapılmadı mı?

TBMM'nde tam grup kuracakken, 1992 yılında MHP bölünerek MHP'ye operasyon yapılmadı mı?

1995 yılındaki seçimlerde son ana kadar seçim ittifakı çerçevesinde DYP tarafından oyalanan ve üzerinde kara propagandalar yapılarak baraj altı kalması sağlanan MHP'ye operasyon yapılmadı mı?

MHP 1999 yılında yapılacak seçimlerde tüm anketlerde 1.parti durumunda iken, teröristbaşı Öcalan DSP'nin 56.Azınlık hükümetine teslim edilmesi sonucu önünün kesilmesinde MHP'ye operasyon yapılmadı mı?

57.Hükümet zamanı tüm medyada yeralan "MHP'siz hükümet" manşetleriyle MHP'ye operasyon yapılmadı mı?

12 Eylül 2010 referandumunda AKP-Cemaat işbirliğiyle MHP'ye yapılan saldırılar MHP'ye bir operasyon değil miydi?

2011 seçimleri öncesi MHP'ye kurulan kaset tuzakları MHP'ye bir operasyon değil miydi?

2011 seçimleri öncesi AKP'li yöneticiler ve AKP'li işadamlarının adına kurulmuş Ülkücü görünümlü ve üzerine bir ilçe nüfusu kadar olan 8833 tane telefon hattı olanların yönettiği internet siteleri MHP'ye bir operasyon değil miydi?

Bunlar ve bunlara benzer birçok olay MHP üzerindeki operasyonlardır. MHP'nin bölünmesi operasyonlarında yer almış Lütfü Şehsuvaroğlu bunları en iyi siz anlamalısınız oysa… En azından siciliniz ortada iken bu tür yazı konularına girmemelisiniz.

1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında MHP'nin yaşadıkları da bir operasyondur.

Biz senin geçmişteki "Fahişeli, Esrarkeşli" basın açıklamaların gibi değil, olayı, ilişkileri ortaya somut bir şekilde koyarak bu operasyonun ana kaynaklarını anlatıyor ve yazıyoruz.

Siz BBP'liler niçin bu mücadelemizden çok rahatsızsınız?

Ve dün böldüğünüz MHP, bugün sizin için niye çok değerli hale geldi?

 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU