div>

"Milliyetçi Hareket Partisi proje partisi değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kökü dışarıda değildir, Türk milletinin bağrında, vicdanında ve irfanındadır. Partimiz, nesebi gayri sahih birtakım sözde siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür."

***

MHP Genel Başkan yardımcısı Celal Adan'ın basın açıklamasında yeralan ve tepki gösterilen cümleleri bu…

Cümleleri ve cümlelerin muhatapları gayet net…

"Bu partiye kimse operasyon yapamaz" diyor.

"Bu partinin kökü dışarıda değil" diyor.

MHP Genel Başkan Adayı olarak ortaya çıkan Koray Aydın'ın "Ve bozkurt töresi der ki... Bozkurt soylu olmayan, bozkurtlara baş olamaz!  Hiç kimse bu partiyi üzerinde operasyon yapılacak parti olarak görmesin. Bu hareketin tokatının ağır olduğunu o zaman görür ve onun ne manaya geldiğini o zaman anlar." bu sözlerinden hiçbir farkı yoktur.

Ben de Celal Adan'ın sözlerinin tamamını görmeden, sözleri hakkında çıkan "Ülkücülere p.ç dedi" haberlerini görünce "Bunu nasıl söyler?" şüphesine düşmüştüm. Açıklamayı tekrar tekrar okudum. Ülkücü sıfatı önüne arkasına konularak edilen küfür nerede?

"Bu partinin kökü dışarıda değil" diyerek zaten cümlenin gittiği nokta tarif edilmiş, MHP'ye operasyon yapmak isteyenlere set çekilmiş.

Bu sözlere en çok tepkiyi gösterenler ve sözün hedefini değiştirmeye çalışanlar kimler oldu biliyor musunuz?

"Meral Akşener hakkında kötü yazanın anası karım olsun" diyen ve görevden alınan Karamürsel ilçe başkanı Orhan Kılıçsoy'a sahip çıkanlar… Bu müptezel, bu sözleri kullandıktan 4-5 gün sonra Meral Akşener'le kolkola Tokat caddelerinde yürüdü ve salonlarda yanyana oturdu. Açık ve net bir şekilde Ülkücülerin anasına, hanımlarına söven bu müptezele vicdan sahibi 2-3 değişimci haricinde tepki gösteren olmadı.

Celal Adan'ın sözlerini asıl hedeften çıkarıp ve üstelik "Ülkücülere küfür etti" şeklinde haberleştirenler,  Orhan Kılıçsoy'a sahip çıkarken aynen şunu yazmıştı: Siz de kötü yazmayın. Söylediği söz boşlukta kalsın. Kimse üzerine alınmasın" 

En çok feryat eden bunlar iken Celal Adan'ın Ülkücüye p.ç dediği ifade nerede?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yanında dimdik duran Ülkücülere "Malkurt" diyen yanınızda...

Ülkücülere "Meral Akşener hakkında kötü yazanın anası karım olsun" diyen yanınızda...

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ameliyat olmasından sonra "ölse de kurtulsak" diyen ve hastalığıyla dalga geçenler yanınızda…

İmza vermeyen delegeye "yalaka, menfaatçiler, proje" diyenler yanınızda...

Celal Adan o sözlerini çarpıtanlar için bir kez daha açıklama yapmış ve "Türkiye'deki bütün Ülkücülerin ailesi benim ailemdir. Benim sözüm hayatında hiç ülkücü olmamış dışardan müdahale eden şerefsizleredir." demiştir.

Ülkücü Hareketin çilesini çekmiş Celal Adan'ın Ülkücüye küfür etmesini düşünmek bile büyük bir aptallıktır.

Ben bu konulardaki ölçümü "Meral Akşener hakkında kötü yazanın anası karım olsun" diyen müptezele verdiğim cevap yazısında; "Türk toplumunda analık çok yüce bir makam iken analara söverek sizin getireceğiniz değişimin Allah belasını versin…

Aynı zamanda değişime karşı çıkmak için analara söven varsa onlarında keza…

Bu nasıl iğrenç bir anlayış, bu nasıl pespayeliktir?

"Cennet annelerin ayakları altındadır." diyen   Hz. Muhammed (sav.)  gibi bir yüce peygamberin ümmetiyken, analara sövgüyle nereye kadar sürükleneceksiniz?

Bu halinizden daha çukur bir hal var mı?

Senin gittiğin yolu eleştiriyorlarsa, sende seni eleştirenin gittiği yolu eleştir." şeklinde göstermiştim.

Keşke Celal Adan "Bu partiye kimse operasyon yapamaz" ve "Bu partinin kökü dışarıda değil"  şeklinde tarif ettiği kişilere de o ifadeyi kullanmasa ve bu tür ikiyüzlü insanlara malzeme vermeseydi.

Celal Adan'ın sözlerini saptırıp, Ülkücülere söylenmiş gibi pazarlayanların yorumları da oldukça trajı-komik içerik taşıyordu.

"Celal Adan gibi DYP'den gelenleri temizleyeceğiz"

"Celal Adan gibi Ülkücü olmayanları biz gelince partiden atacağız"

"Celal Adan gibi Tansu Çiller'in elemanlarını ait olduğu yere göndereceğiz"

Bunları kimler diyor biliyor musunuz?

Meral Akşener'in peşinden "Abla abla" diye koşturanlar…

DYP'de siyasete başlayan ve DYP'de yapmadığı görev kalmayan, DYP'den ayrılınca Anap'ın kapısına giden ve son anda oradan dönen, Recep Tayyip Erdoğan ile AKP'yi kurarken onunla 1 ay Türkiye turu yapan ve son olarak MHP'ye gelen Meral Akşener'e destek verip, DYP'den gelip MHP'ye katılan Celal Adan'a bu tür cümlelerle saldırıyorlar. Güler misin, ağlar mısın?

DYP'de iken çocuklara "bozkurt yapmayın" nasihatleri veren, AKP'ye geçtiğinde "Ülkücü değilim, demokratım" diyen birini MHP Genel Başkanı yapmaya çalışanların, MHP Genel Başkanı olma hayali kurup, hadsizlik yapmayan Celal Adan'a saldırması akıl noksanlığı olsa gerek…

"Biz başka partilerden gelip, MHP'ye Genel Başkan olamaz" ölçüsünü koyduğumuzda "Celal Adan nereden geldi?" diyen trajedik adamlar, Celal Adan MHP Genel Başkan Adayı oldu da bizim mi haberimiz olmadı? 

Celal Adan böyle bir işe soyunursa ona da aynı ölçüleri hatırlatıp yazımızı yazarız merak etmeyin…

Bir kere sizin Celal Adan ve Meral Akşener kıyası bile başlı başına garabettir.

Celal Adan 5 yıl cezaevinde hücrelerde kalmış, bir dosya işkence raporlarını gözlerimle gördüğüm kişidir. Geçmişinde DYP günahı varsa da, Ülkücü Hareket için ödediği bedeller vardır. "Abla" diye peşinden koştuğunuz Ülkücü Hareket için hangi bedeli ödemiştir?

Celal Adan, DYP'de siyaset yaparken Başbuğ Türkeş'in yanına düzenli bir şekilde istişare için MHP Genel Merkezi'ne gelen tek kişidir. Başbuğ Türkeş'in özel kaleminde o dönem bulunan kişilerin bu konuda tek tescillediği kişi Celal Adan'dır. Meral Ablaları için yazdıkları "Başbuğ Türkeş'li" hikâyeler yalandır, hayalidir. DYP'den Anap'ın kapısına, Anap'ın kapısından AKP'ye giden biri için zaten bu hikâyeler çok sırıtıyor.

Celal Adan'ın eleştirilecek yönü varsa eleştirin…

Celal Adan'ın DYP'li günlerini yerden yere vurun…

Ama iftira atmayın, onun 5 yıl cezaevinde işkence görmüş bir Ülkücü olduğunu görmemezlikten gelmeyin…

Hele hele "Meral Akşener hakkında kötü yazanın anası karım olsun" diyenleri sırıtarak yanınızda gezdirip, ona sahip çıkıp sonrada çıkıp ahlak, edep hiç pazarlamayın…

 
 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU