div>

Son aylarda sosyal medya üzerinde MHP hakkında yoğun propaganda çabaları var. Ülkücüler kendi aralarında MHP'deki gelişmeleri tartışırken, MHP dışındaki birçok çevrede büyük emek ve zaman harcayarak bu tartışmalara dâhil olmaktadır.

Günlük yazılarımı yahut gelişmelerle ilgili mesajlarımı sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum. Yazıların altına "Partimiz MHP'yi bitirdiniz, Ülkücülüğü bitirdiniz" cümleleriyle başlayan birçok yorumlar ekleniyor.  Bunları yazanların sayfasına girip bakıyorsunuz. Ya CHP paylaşımları yapanlar, ya HDP, ya da cemaat paylaşımı yapanlar. Adam Mahir Çayan fotoğrafları paylaşmış, "Bitirdiniz partimiz MHP'yi" diye yorum yazıyor.

Öyle yazı ve yorumlar yazıyorlar ki, sanırsınız 40 yıllık MHP'li… Oysa MHP lehinde paylaştıkları bir tane paylaşım yok… O kadar bilgi kirliliği, o kadar fitne-fesat yaydılar ki, inanın boyutunun izahını yapmak bile mümkün değil.

MHP kongresini daha çok CHP, HDP, Cemaat mensuplarıyla tartışıyoruz. Ne kadar ilginç değil mi? MHP kongresi en çok onlar için dert olmuş durumda…

Çoğunun "Partimiz MHP" vurgusuyla karşılaşmak da ayrı bir traji-komik manzara olmaktadır.

MHP kongresinde taraf olanların başında da en ateşlileri de cemaat mensupları olmaktadır. Hatta trollerini geçin, cemaatin bilinen sembol isimleri bile trolleri aratmayacak bir şekilde Meral Akşener taraftarı olarak birli kirliliği yaratmaktadır.

Emre Uslu'da bunların başında gelmektedir.

Geçtiğimiz Cuma günü "Yargıtay MHP kongresini onayladı" diye haber yapan ve bunu da "İlk biz duyurduk" diyen Emre Uslu olmuştur. Onun haberinden sonra cemaatin tüm haber sayfaları böyle bir yalan haberi duyurmuşlardır.

Bu haberler üzerine Emre Uslu'ya sosyal medya üzerinden "Senin polis olmanda Meral Akşener'in referansı var mı?" diye soru yönelttim , "O da Meral Akşener'i tanımam bilmem" dedi. Sonra arşive bir baktım. Emre Uslu'nun tüm mesaisi Meral Akşener propagandası yapmakla geçmiş… 2014 yılında Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı da olması için propagandalar yapmış. Şimdi de "Meral Akşener MHP Genel Başkanı olsun" diye gece-gündüz çabalıyor. Sadece o mu, tüm cemaat mensupları Meral Akşener aşkıyla 24 saat sosyal medyada mesai yapıyor.

Sırf bu durum bile MHP'nin devşirilmesi için nasıl çabaların verildiğine somut örnektir. Bizim Ülkücülere dikkat çektiğimiz konu işte budur. MHP düşmanları niçin bu derece de MHP'ye ilgi duymaya başlamıştır?

MHP'nin lehinde bir gün olsun olumlu bir yazısı olmamış Emre Uslu ve benzerleri niçin Meral Akşener taraftarı olarak MHP'de bu derecede değişim istemektedir?

MHP Ülkücülerin partisidir. Kimin kiminle saf tutarak MHP'ye saldırdığına bakın MHP üzerindeki operasyonları çok net anlarsınız. 

Samimi Ülkücülerin dikkat etmesi gerekenler bu gelişmelerdir.

Bugünlerde bizim sembollerimizi kullanarak, bizden gibi görünüp, aslında bizden olmayanların paylaşımlarına çok dikkat etmeliyiz.

Görüldüğü gibi ne kadar MHP düşmanı varsa, kendini MHP'li gibi göstererek MHP'ye yol haritası vermeye çalışmaktadır.  Ülkücülerin çok uyanık ve şuurlu olması gereken günleri yaşamaktayız.

 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU