Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz(44) Beşiktaş'taki bir otelde, eski manken Filiz Aker (55) tarafından 4 kurşunla vurularak öldürüldü. Aker daha sonra kendisini başından vurarak intihar etti. Aker'in Şaşmaz'dan 3 dakika önce odaya girdiği, Şaşmaz'ın odaya girmesinden sonra olayın yaşandığı belirlendi.

Şaşmaz'ın sırtından vurulduğu, Aker'in de başına ateş açarak intihar ettiği tespit edildi.

Polisin ilk belirlemelerine göre Aker, Vatan Şaşmaz'ın sırtına 4 kurşun sıktı. Şaşmaz'ın kaçmaya çalışırken vurulduğu değerlendiriliyor.

Otel girişini araç trafiğine kapatan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesi sürüyor. 

Bu arada, otel odasının Filiz Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi. 

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR: FİLİZ AKER 1 YADIR OTELDE KALIYOR

İlk gelen belirlemelere göre Vatan şaşmaz'ı öldüren ve daha sonra intihar eden eski manken Filiz Aker'in yaklaşık bir aydır aynı otelde kaldığı ortaya çıktı. Aker, Green Card sahibi ve ABD'de yaşıyor. 1963 doğumlu Aker'in ruhsatlı silahı olduğu ve olayın da bu silahla gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Olay yerine gelen polis ekipleri, girdikleri odada, sunucu Şaşmaz ile Filiz Aker isimli kadını, silahla vurulmuş olarak buldu. Yapılan kontrolde, sırtına kurşun isabet eden Şaşmaz ile başından vurulan kadının hayatını kaybettiği belirlendi.

Bu arada, otel odasının Filiz Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi.

Otel girişini araç trafiğine kapatan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

Filiz Aker, Facebook ve Instagram hesaplarında son gönderisinde Vatan Şaşmaz ile olan bir fotoğrafını paylaşmış. 

Beşiktaş'taki 5 yıldızlı bir otelde yaşanan şok olayda Aker'in, Şaşmaz'ı 4 kurşunla vurduğu belirlendi. 

 "Onunla ilgili yaşadığım tek kötü anı maalesef bugün oldu"

Vatan Şaşmaz'ın menajeri Gökhan Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi. 

Karaduman, Şaşmaz ile menajer-sanatçı ilişkisinden ziyade ağabey-kardeş durumlarının olduğunu belirterek, "2006'da tanışıp çalışmaya başlamıştık. Vatan ağabeyin menajerlerinden biriydim. 11 yıl oldu. 11 yılda çok fazla iş yaptık. 11 yıl içerisinde Vatan ağabeyin herhangi birisiyle en ufak bir husumetini, bir tartışmasını, birini kırmışlığını, incitmişliğini görmedim, tanık olmadım. Onunla ilgili yaşadığım tek kötü anı maalesef bugün oldu." diye konuştu. 

Olayla ilgili bilgi sahibi olmayı beklediklerini dile getiren Karaduman, şunları kaydetti: 

"Filiz Hanım'la ilgili hiçbir şekilde bilgi sahibi değilim, hatta eşi dışında başka herhangi bayanla ilgili de bilgi sahibi değilim. Onlarca organizasyonlar, onlarca defa hayranları peşimizden koşardı ama Vatan ağabey sürekli kafasını önüne eğer koştururdu. Hiç böyle bir durum, yani insanların aklına gelen şeye ben ihtimal bile vermiyorum ama bilmiyorum da dediğim gibi hanımefendiyi tanımıyorum. 

Eski modellerden olduğu söyleniyor. Filiz Hanım'ın önce Vatan ağabeyi vurduğu, sonra kendisini vurarak intihar ettiği durumu söyleniyor, bu da izlenim üzerine, resmi bir açıklama değil. Benim kafama takılan en önemli şey; İstanbul'un göbeğinde 5 yıldızlı bir otele ruhsatlı dahi olsa o silah hadi girdi, nasıl aşağıda rehin alınmıyor, yukarı çıkıyor?" 

"Duygusal konuşmalar yapıyordu" 

Eker'in yeğeni Dora Ercan ise "Eşimle beraberdik. Allah, Vatan'ın ailesine sabır versin. (Filiz Aker) Yukarı çıktı. 'Yarım saat işim var. İneceğim birazdan' dedi. Birkaç kez aradım. 'Geliyorum.' dedi. Sonra tekrar aradım. Telefona çıkmadı. Zaten duygusal konuşmalar yapıyordu. Kendine zarar mı verecek? diye düşündüm." dedi. 

Ercan, kendisinin de teyzesi Filiz Aker'in ardından yukarı çıktığını ifade ederek, "Yukarı çıktım. Sonra eşimi çağırdım ve yanımıza güvenlik aldık. Vatan'ın yerde yattığını gördüm. Kapı kapanınca. 'Camdan atlamış olması lazım' dedim. 'Herhalde kendine zarar verdi' dedim. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Ben Vatan'la hiç görüşmedim. 'Arkadaşım gelecek' dediği kişi Vatan'mış." şeklinde konuştu. 

POLİS EKİPLERİNİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Öte yandan polis ekiplerinin oteldeki incelemeleri sürüyor. Emniyet yetkilileri olayın gerçekleştiği otel odasını ve otelin kamera kayıtlarını inceliyorlar. şaşmaz ve Akar'ın cesetleri ise yapılan incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp'a götürüldü. Olayın otelin 10. katında yaşandığı öğrenildi. 

Öte yandan Filiz Aker'in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında silahlı fotoları da dikkat çekiyor...

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Çanakkale Biga’lıdır. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini vermiş. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlamış. Babasının adı Süleyman Şaşmaz, annesinin adı Safiye’dir. Anne babası 1984 yılında boşanmış olan Vatan Şaşmaz anne ve dedesi ile oturmaktadır. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı'na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı Askerliğini Şırnak’da yaptı.

Erkeklere özel kültür, sanat, yaşam, magazin üzerine “Erkekler Kulübü” adlı bir programı yazdı. Kanal 6'ya sundu. 1998 yılında başladığı programın 13. bölümünü çekerken 17 Ağustos depremi oldu. Depremden hemen bir gün sonra canlı yayına çıkmak zorunda kaldı. 75 programdan sonra 2000 yılında ATV'ye geçti. Sabah Keyfi'ni sunmak için atv'den teklif geldi.

2002 yılında “Çocuklar Duymasın” dizisindeki 'Engin' rolüyle oyunculuğa başladı. Televizyonda sunuculuk yaptı. Vatan Şaşmaz Magazin Gazetecileri Derneği tarafından en iyi erkek sunucu seçilmiştir.

2002 - 2004 yılları arasında yılında Birol Güven’in dizisi “Çocuklar Duymasın” adlı dizide Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Ayşecan Tatari, Furkan Kızılay, Zeyno Günenç, Özgür Ozan, Volkan Severcan, Ferdi Akarnur, Nejat Birecik, Altan Günbay, Demet Tuncer, Fatma Karanfil, Demet Tuncer ile birlikte rol almıştır.

2012 yılında sadece İEET'ye bağlı ulaşım araçlarında izlenebilen bir Metrobüs reklam filminde oynadı.

Bir çok programın sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz oyunculuk kariyerindede yine bir çok dizide rol almış son olarak yazarlığa adım atmış ve Öteki Yüzüm Gri isimli bir kitap yazmıştır.

Vatan Şaşmaz’ın rol aldığı projeler

2006 senesinde Aynı Çatı Altında
2005 senesinde Belalı Baldız : Konuk Oyuncu
2005 senesinde Çılgın Yuva : Ati karakterini oynamıştır
2004 senesinde Avrupa Yakası : Konuk Oyuncu
2002 senesinde Çocuklar Duymasın : Engin karakterini oynamıştır


Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York'da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.

27 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Beşiktaş'ta ünlü bir otelde Vatan Şaşmaz, Filiz Aker tarafından vurularak öldürüldü. Aker daha sonra intihar etti.

Şaşmaz'ın sırtından vurulduğu, Aker'in de başına ateş açarak intihar ettiği tespit edildi.