tyle="text-decoration: underline;">10 numara: Biraz uzak olan St. Helena adası

2016'da gerçekten her şeyden uzaklaşmak isteyenler için St.Helena doğru yer olabilir. Angola kıyılarına 2 bin kilometre uzaklıktaki adaya sadece tekneyle ulaşılabiliyordu. Ancak gelecek yıl ilk havalimanı açılacak. Subtropikal bu ada yüzme, dalış ve eşsiz bitki örtüsüyle keşfedilmeyi bekliyor.

9 numara: Brezilya'nın hayal gibi yeşil sahilleri

Yoğun yağmur ormanları eşliğinde Brezilya'nın en güzel yeşil sahilleri Rio de Janeiro'nun güneyindeki Costa Verde'de uzanıyor. "Lonely Planet"in sıralamasında özellikle, 'kalabalıklar keşfetmeden önce kesinlikle görülmeye değer' ve 'fiyat performansı' gibi kriterler rol oynadı.

8 numara: İyi ev sahibi Bavyeralılar

Neuschwanstein Şatosu ya da görkemli Wies Kilisesi ile Bavyera Eyaleti'nin başkenti Münih, güney ülkelerinin havasını taşıyor. Bavyera'yı gelecek yıl ziyaret etmek için bir başka neden de bira yapımı için getirilen ünlü Reinheitsgebot (Saflık Yasası)'nın kabul edilmesinin 500. yılının kutlanacak olması. Bu nedenle Temmuz'da Münih'te büyük bir bira festivali düzenlenecek.

7 numara: Hawaii'de hava her zaman iyidir

ABD'nin 50. eyaleti sürekli sıcak havası, güzel manzaraları ve harika plajlarıyla her zaman mutlu tatilcilerin yeridir. Honolulu'daki Waikiki plajı dünyaca ünlü. Havaii, etkileyici polinezya kültürü ve rahat yaşam tarzıyla tanınıyor.

6 numara: Fransa'daki Auvergne bölgesi

Fransa'daki volkan manzaralı Auvergne bölgesi yamaç paraşütü yapanların favorisi. Puy de Dome, bölgedeki en yüksek volkan ve uçuşlar buradaki kraterler üzerinden başlıyor. Auvergne uçmak gibi bir düşüncesi olmayanlara da harika bir doğa deneyimi sunuyor.

5 numara: Yürüyüş: Waiheke

Ziyaretçilerin Auckland’dan Yeni Zelanda adasının tenha koylarına ve ince kumlu plajlarına ulaşmak için 14 kilometrelik bir feribot yolculuğu yapması yeterli. Waiheke yürüyüş için ideal. Şarap imalathanelerinin bulunduğu ada şaraplarıyla da ünlü.
 
4 numara: Friuli
 
İtalya'nın kuzeydoğusundaki beyaz şarap bölgesi olarak bilinen Friuli'de ülkenin bazı en iyi şarapları üretiliyor. Alpler ile Adriyatik arasındaki bölgenin ılıman bir iklimi var. Hem dağ manzarası, hem geniş kumsallarıyla Friuli farklı bir çeşitlilik sunuyor.
 
 
3 numara: Olağanüstü Vinales Vadisi
 
Küba'daki Vinales Vadisi 1999'da 'Dünya Mirası' listesine alındı. Tebeşir kayalıklı manzarası küçük ölçekli tütün ekiminin yapıldığı bölgenin karakteristik özelliğini oluşturuyor. Havana'nın batısındaki 10 kilometre uzunluğunda ve dört kilometre genişliğindeki vadi rahat bir gezi yapmak için ideal.
 
 
2 numara: Etkileyici Batı İzlanda

Volkanları, fiyortları, sahilleri ve şelaleleriyle Batı İzlanda doğa aşıkları için gerçek bir cennet. Gullfoss ülkenin en etkileyici şelalelerinden biri.
 
 
1 numara: Favori Transilvanya

Erdel ya da Transilvanya Romanya'nın kalbinde. Vampir Dracula'nın 'memleketi' olarak bilinen bölge ayıları ya da evlerdeki kurtlarıyla vahşi bir doğa sunuyor. At arabaları, el işçiliği ve geleneksel tarım bölgenin kırsal kesimini karakterize ederken Cluj ve Braşov gibi şehirler sanat, kültür ve gece hayatıyla ziyaretçileri kendine çekiyor.