BURSA'da kurulan ve hiç bir müzik eğitimi almayan 32-78 yaş grubundan oluşan 105 kadının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kurduğu Nilüfer Kadın Korosu, başarılarına yenisini daha ekledi. Hollanda'da düzenlenen festivale katılan koro performansı ile ayakta alkışlanırken salondan yükselen, "Türkiye, Türkiye" sesleri duygu dolu anlara neden oldu.

Bursa'da 11 yıl önce sosyal sorumluluk projesi kapsamında, şiddet gören kadınlara, yardıma muhtaç çocuklar ile sağlık ve eğitime destek amacıyla ücret talep etmeden konserler veren Nilüfer Kadın Korosu, Amsterdam'da düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali'nde performansı ile ayakta alkışlandı.

HOLLANDA DA TÜRKİYE TÜRKİYE SESLERİ

Amsterdam Podium Mozaik'te gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivali'nde 45 kişilik kadrosuyla geleneksel Türk müziği ve halk danslarından örnekler sergileyen Nilüfer Kadın Korosu, ilgiyle izlendi. Endonezya, Yunanistan, Hırvatistan, Fransa, Bulgaristan, İsrail, Gürcistan, Malezya ve Litvanya'dan da grupların katıldığı festivalde Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde sahne alan koro, 'Çökertme' ile başladığı konserde birbirinden güzel türküler ve halk oyunu örnekleri sergiledi. İzleyiciler arasında gurbetçi Türkler de yer alırken, konserin sonundaki 'Türkiye' tezahüratı dikkat çekti. Rotterdam Musıki Derneği Başkanı Ramazan Çelen konser sonunda Şef Dr, Aysel Gürel'e çiçek takdim etti.

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, koronun daha önce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve şimdi de Hollanda'da konserler verdiğini hatırlatarak, yurtdışından gelen davetleri değerlendirip Türk kültürünü ve Türk kadınını tanıtmak adına çaba gösterdiklerini söyledi.
Tamamen kendi imkanlarıyla yurtdışında konserler veren koronun dünyanın diğer ülkelerinde de Türk müziği ve Türk kültürünü tanıtmak istediğini, ancak bunun için imkan oluşturmakta zorlandıklarını vurgulayan Şef Dr. Aysel Gürel, koronun maddi destek sağlayacak sponsorlara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Nilüfer Katın Korosu önümüzdeki günlerde davet edildikleri İtalya'da da konser verecek