Zincirlikuyu Mezarlığında yapılan törende basın mensuplarına açıklama yapan Gürses'in eşi Muhterem Nur, acı çekmeye devam ettiğini belirterek, "Bir sürü çocuğumuz var sağ olsunlar. Bizi hiçbir sene yalnız bırakmadılar. Allah hepsinden razı olsun. Bir taraftan da bu kadar hayranı, bu kadar seveni olduğu için çok mutluyum. Bu kadar sevginin karşısında benim teşekkürüm az" dedi.

Müslüm Gürses'in son iki albümünün yapımcısı Yusuf Ziya Oran, Gürses'in yokluğuna alışamadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"35 yıllık dostluğumuz var. Bizdeki anıları çok fazla. Hala bizimleymiş gibi hissediyoruz. Ülke için çok büyük bir kayıp. Müzikte devrim yapan sanatçılardandı. Kulvar değiştiren sanatçıların kariyer erozyonuna uğrama ihtimali fazla. Müslüm Ağabey, müzikte tür değiştirmekten, farklı şarkılar okumaktan korkmayan ve bunların hakkını veren bir solistti. Arya koysanız önüne aryayı da arya gibi okurdu. Çok büyük bir değerdi. Bir Müslüm Gürses daha gelmez."ni kullandı.

Merhum sanatçının hayranlarının da katıldığı törende, şarkıcılar Zara ve İzzet Yıldızhan ile Gezegen Mehmet olarak bilinen radyo programcısı Mehmet Akbay da hazır bulundu.

Gürses, baypas ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldıktan 4 ay sonra, 3 Mart 2013'te hayatını kaybetmişti.