ANTALYA'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali'nin resmi açılışı, 15 Temmuz Cumartesi günü yapılıyor. Festival alanında 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle oluşturulan özel köşede darbe girişiminde kullanılan Leopard 2A4 model tank birebir ebatlarıyla kumdan yapıldı.

Antalya'nın Lara Bölgesi'nde her yıl farklı bir konu ve heykel figürleri ile açılan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 'Dünya Harikaları ve Mitler' konusuyla 2017 sezonuna hazırlanıyor. 11'inci kez düzenlenen ve resmi açılışı 15 Temmuz Cumartesi günü yapılacak festival kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimine özel bir köşe oluşturuldu. Sergi alanının girişinde Rus heykeltıraş Alex Skarednoff tarafından yapılan '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Özel Köşesi'nde darbe girişiminde kullanılan Leopard 2A4 model tank birebir ebatlarıyla yapıldı. Heykelin ana temasında ise tankı tutarak ezen halkın iradesini sembolize eden bir el figürü ile Türk Bayrağı'nın gökyüzüne kaldırılmasını sembolize eden diğer el figürü canlandırıldı. 6 metre eninde ve 8.2 metre uzunluğundaki 'Demokrasi Heykeli' adı verilen kumdan heykelde tankın karşısına devasa boyutta bir Atatürk büstü yapıldı.

HEYKEL 20 GÜNDE TAMAMLANDI

Demokrasi Heykeli'nin 20 günde yapıldığını belirten Festival Direktörü Cem Karaca şunları söyledi:

"Eserde vatanına, milletine, özgürlüğüne, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkışı sembolize eden halkın simgesel demir yumruğu anlatıldı. Darbenin adeta simgesi gibi algılanan tanka yukarıdan inerek ezen yumruğu canlandırdık. Heykelin yanında özel seslendirme düzeneğiyle darbe gecesi yaşanan olaylardaki ses kayıtları yayınlanacak. Yerli yabancı ziyaretçiler heykeli izlerken, o gecenin ses kayıtlarını da dinleyecek. Heykelin yanındaki led ekranda ise darbe gecesinin görüntülerine de yer verilecek. Festivalimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Özel Köşesi'nin dışında dünya üzerindeki mitolojik kahramanların heykelleri bulunacak."

Mayıs ayı başında açılan fakat resmi açılışı Cumartesi günü yapılacak olan festival alanını gezen tatilciler, Atatürk heykelinin önünde özçekim yapıyor.