Avicenna Hastanesi Dahili Birimler Direktörü Uzman Dr. Osman Arıkan, Akçatepe'nin hastaneye getirilirken yolda solunum ve kalbinin durduğunu belirterek, "Bu esnada resüsitasyon müdahalelerine başlanmış olduğunu öğrendik. Acil servisimize alır almaz yoğun bakımda sorumlu uzmanımız, acil servis sorumlumuz hemen müdahaleye başladı." dedi.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe'nin vefatına ilişkin gazetecilere açıklama yapan Arıkan, Akçatepe'nin saat 13.55'te ambulansla hastane acil servisine giriş yaptığını anlattı.

"Akçatepe'yi maalesef yaptığımız tüm müdahalelere karşın kaybetmiş bulunuyoruz. Ulusumuzun ve sanat dünyasının başı sağolsun" diyen Arıkan, Akçatepe'nin hastaneye getirildiğinde yakınlarından aldıkları bilgiye göre evde aniden fenalaştığını ve solunumunun kesildiğini öğrendiklerini dile getirdi.

Arıkan, şunları kaydetti:

"Daha önce zaten nörojenik bir problemi olduğunu ve son iki yıla yakındır da bakım hastası şeklinde hayatını idame ettirdiğini öğrendik. Tabii bugün aniden gelişen bu durum karşısında yanında görevli olan sağlık memuru arkadaşımız hemen 112 acil servise haber vermiş, acil servis ambulansı çok hızlı bir şekilde yerine ulaşmış gözüküyor. Ve bize getirildiğinde yoldayken solunumunun ve kalbinin  durmuş olduğu ve bu esnada resüsitasyon müdahalelerine ilgili arkadaşların başlamış olduğunu öğrendik. Biz de acil servisimize alır almaz yoğun bakım ünitemizde sorumlu uzmanımız, acil servis sorumlumuz hemen müdahaleye başladı. Arkadaşlarımızdan kardiyoloji uzmanlarımız eşlik etti ve 45 dakika süren resüsitasyon müdahalelerine rağmen 14.40 itibariyle maalesef ki ex kabul ettik. Başımız sağolsun."

Olay anında Akçatepe'nin yanında olan özel hemşiresi Fatih Gedik ise "Ani gelişti. Ortada bir problem olduğu belliydi. 112 ekipleri ve hastanemizin doktorları sağolsun bütün çabalara rağmen kurtaramadı. Gayet mutluydu, bu şekilde bir şey beklemiyorduk. Nörolojik hasarından dolayı konuşamıyordu. Sadece mimiklerle anlaşabiliyorduk.Hepimizin başı sağolsun." diye konuştu.

Cenazeye ilişkin Gedik, henüz net bir tarih olmadığını belirtti.