Bakırköy Kadın Cezaevi'nde uyuşturucu ticareti suçundan mahkum olan Deniz Seki, kaleme aldığı 'Deniz'in Dibi' adlı kitabı nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında adliyeye getirildi. Savcı Ertuğrul Sarıyar, Seki'nin ifadesini aldı. Seki'nin ifadesinde söz konusu şikayetçinin ismini yazmadığını söylediği öğrenildi. D.Ç.'nin reklam amaçlı şikayette bulunduğunu ileri süren Seki'nin suçlamayı kabul etmediği kaydedildi.

Jandarma eşliğinde savcılığa getirilen Seki, ifadesinin ardından tekrar cezaevine gönderildi. Gazetecilerin 'bir şey söyleyecek misiniz?' sorusu üzerine Seki, elini göğsüne götürdü ve başını eğerek selam verdi.

Daha önce Seki ile aynı cezaevinde kalan bir mahkum, kitapta kendisine ait bilgilerin yer aldığı gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. D.Ç., adlı mahkum kendisinin Türkiye'de ilk ve tek cezaevindeyken ameliyatla kadın olan kişi olduğunu belirtmişti. Bu nedenle Bakırköy Kadın Cezaevi'ne nakledildiğini anlatan D.Ç., Deniz Seki'nin kitabında "Erkekken ameliyatla kadın olup buraya gelen biri var. Adam karısını öldürmüş gibi, çocuğu da varmış." ifadelerine yer verdiğini anlatmıştı.

Bu haberin tutuklu ve hükümlüleri kendisine yönelik lince teşvik eder mahiyette olduğunu öne süren D.Ç., ayrıca devletin kadın kimliği verdiği birine 'adam' diye ağır bir ifade kullanıldığını kaydetmişti.

Can güvenliğinin tehlikeye girdiğini ileri süren D.Ç., sıkıntı yaşadığını bildirmişti. Özel hayatına ilişkin bilgilerin yayınlandığını iddia eden D.Ç., ismi geçmese de kendisinin o cezaevinde kaldığının bilindiğini anlatmıştı.

Hedef gösterildiğinin inkar edilemeyeceğini savunan D.Ç., can güvenliği gerekçesiyle haberin yayınlanmasından bir gün sonra başka cezaevine nakledildiğini belirtmişti.

KİTAPTAKİ ŞİKAYETE KONU BÖLÜM

"Tabii bir de erkekken kadın olup buraya gelen biri var. Karısını kıskançlık yüzünden öldürmüş, çocuğunu da çocuk esirgeme kurumuna vermiş sonra da karısına olan aşkından kadın olmuş. Hatta tipini de karısına benzetmiş. Burada pembe kimlikle hiçbir şey olmamış gibi her gün abartı bir makyajla geziyormuş. Tüyler ürperten hikayeler."

Deniz Seki, uyuşturucu ticareti suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezanın onanması üzerine Seki, 16 Kasım 2014 tarihinde cezaevine konmuştu.