BESTECİ ve yorumcu 51 yaşındaki Naşide Göktürk, Bodrum'da kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bir yıldır akciğer kanseri ile savaşan sanatçı Naşide Göktürk, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine geçen 8 Ağustos'ta Acıbadem Bodrum Hastanesi'ne yatırıldı. Tedavisine yoğun şekilde devam edilen Göktürk, bugün saat 17.30 sıralarında vefat etti.

Şarkıcı Niran Ünsal, acı haberi Twitter hesabından, 'Can dostum Naşide Göktürk'ü kaybettik. Mekanı cennet olsun. Ailen ve biz sevenlerine Allah'tan rahmet diliyorum' diyerek duyurdu.

Göktürk'ün yaşamını yitirmesinin ardından Acıbadem Bodrum Hastanesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege imzalı açıklamada şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk'ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

NAŞİDE GÖKTÜRK KİMDİR?

Şair, söz yazarı, besteci, yorumcu Naşide Göktürk, 1 Nisan 1965 yılında doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Büyükada'da geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra Ankara'da kendi işini kurarak kafe açtı. 1990'lı yılların ortalarında albümüne de ismini veren 'Yüreğim Rehin' şarkısı ile büyük çıkış yakaladı. Şiir kitapları da bulunan Göktürk'ün yakın arkadaşı Onur Akay, 2015 yılında kansere yakalandığını açıkladı. Tedavi süreci devam ederken 2016 yılında 'Çocukluğumu uçuruyorum' albümünü çıkardı. Çok sayıda albümleri ve kitapları bulunuyor.

DHA