Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 1914'te Ruslar tarafından inşa edilen ve dokusuna uygun restorasyonu yapılan tren garı, "Ahmed-i Hani Halk Kütüphanesi" olarak hizmet veriyor.

Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1914'te inşa edilen ve tren garı olarak kullanılan binanın en son sağlık meslek lisesi olarak hizmet verdiğini söyledi.

Akhan, Doğubayazıt Kaymakamlığınca geliştirilen proje ile Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP) kapsamında ve Doğubayazıtlı iş adamı Şerafettin Eryılmaz'ın katkılarıyla binanın restorasyonunun yapıldığını dile getirdi.

1914 yılında Ruslar tarafından tren garı olarak inşa edildi

Toplamda 250 bin liralık bütçeyle restorasyonun tamamlandığını ve "Ahmed-i Hani Halk Kütüphanesi" olarak hizmete alındığını anlatan Akhan, şöyle devam etti:

"Böyle bir binanın ilçeye kazandırılmasının yanında bu yapılan binaların vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmesi önemli. Binamız hizmete girdikten sonra özellikle ilçedeki gençlerimizin kütüphaneye olan yoğun ilgisi bizi aşırı derecede memnun etmiştir. Özellikle son zamanlarda kütüphanemizde üniversite sınavlarına, KPSS sınavlarına hazırlanan gençlerimiz kütüphaneyi çok aktif olarak kullanmaktadırlar. En son geçtiğimiz aylarda kütüphanemizin artık yetersiz olduğu ve yeni kütüphane alanlarının tespit edilmesiyle alakalı yine İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Muhsin Bulut Beyefendi ile beraber çalışmalarımızı başlattık. Yeni kütüphane alanları inşa edene kadar şu an haftada 6 gün hizmet veren kütüphane binamızın 7 gün hizmet vermesi için de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz personel ile ilgili gerekli ayarlamaları yaparak binamızın haftanın 7 günü ilçe halkımızın hizmetine sunulmasını sağladılar."