Biden’in Türkiye temaslarından zırvaları gördük medyada önce…

Denge adına temaslar, millet ittifakına okyanus ötesi destek vs…

Türkiye- Azerbaycan kardeşliğinin Karabağ’daki zaferini gördük sonra. Türk Dünyasının mühim bir sorunu çözüldü.

Türkiye ekonomisinin yüksek faizle imtihanına şahit olduk.

Bütün bunlar arasında Meral Akşener’in partisinde ‘feto’ tartışmaları yaşandı. Eski genel başkan yardımcısı Prof. Ümit Özdağ, partideki bazı isimlerin feto’cu olduğunu söyledi. His ve tecrübemizle malumun ilamı babından olsa da burada kısaca şunu söylemekle iktifa ediyorum; bugüne kadar fethullahçı bir arkadaşım olmadı lakin fethullahçı olduğunu düşündüğüm bütün tipler ip’e oy vermektedir. Ayrıca Türk Milliyetçiliğinden, Ülkücü Hareketten ve MHP’den ayrılmış bir kesim, diğer başka paydaşlarıyla birlikte bir siyasi yapı kurup, feto mevzusunda millete güven veremeyen bir politika izlemektedir.

‘Sadece feto mu’ derken, HDP meselesi de gün yüzüne çıktı.

Mezkûr anayasa çalışmaları…

Şaşırmadık, zira birçok ilde İP ve HDP aynı adaya oy verdiler ya da Kars’ta olduğu gibi MHP adayına kaybettirdiler.

Televizyonlarda hemen her akşam konuşulan ‘feto-hdp-ip’ ilişkisini Bülent Arınç’ın açıklamaları bloke etti. Bülent Bey’in kendisine çok yakışan açıklamalarını da Ekim ve Kasım ayındaki gelişmeler ışığında değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Dağlık Karabağ’daki zaferimiz üzerine bir değerlendirme yaptı mı bilmiyorum, en azından twitter’daki hesabında bir açıklama göremedim. HDP cephesinin Ermeni lobisi ile ilişkisi malumdur, bunların Karabağ’da yaşadığı bozgun, ülke sınırlarımız içinde gördükleri muamele zannederim bazılarına dert olmuştur.

Biden’i kutlamaktan geri durmayan Bülent Bey’in Karabağ için tek bir satır yazmamasına da şaşırmadım. Dolayısıyla Demirtaş’ı sahiplenmesi, Kars Belediye Başkanlığından terör bağlantısı nedeniyle alınan Ayhan Bilgen ile dostluğu kendisi adına son derece rutindir.

Feto tartışmalarının yapıldığı günlerde gündemi kendi adıyla değiştirmesi de tesadüf değil bence. Zira fethullahçı yapının bombacısı pardon pompacısı kendisinin maaşından nasibini almaktadır. Ha şunu da belirteyim, kendisi düşündüğünü söyleyen bir siyasetçidir. Öyle der siyaset çevrelerimiz. Gerçekten öyle mi? Yahut yüreğindekinin zekatını mı söyler, bilemeyiz.

Hâsılı Yüce Allah, MHP’ye, Türk Milliyetçilerine ve Sn. Devlet Bahçeli’ye zeval vermesin. ZİRA küfrün bize nasıl baktığının farkındayız. Sırtımızdaki hançerler hep aynı çelikten…

Selametle…