Geçen hafta bu köşeden "Kurulacak yeni partinin kurucular kurulu listesinde yeralan bir isimde özenle seçilmiş ve imaj aksesuarı olarak kullanılmaya aday olarak karşımıza çıktı.

Fethullah Gülen'in "ona sahip çıkın, onu koruyun" dediği birisi parti kuruyor ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbeciler tarafından tanktan açılan ateşle karnından vurulan emniyet müdürü Fatih Eryılmaz'da kurucular kurulunda yer almış!

FETÖ'nün tüm işadamlarının desteklediği, FETÖ'nün tüm medyasının desteklediği, FETÖ'nün tüm yargısının desteklediği, FETÖ'nün tüm siyasi ayağının desteklediği birisi parti kuracak ve FETÖ'nün yaraladığı, ölümle pençeleşen bir emniyet müdürü, böyle bir isim yanında parti kurucusu olacak…

Türkiye'de her iz birbirine karıştı.

Artık kavramlara bile yeniden anlam yüklemek gerekiyor.

Fatih Eryılmaz'ı herhalde artık Fethullah Gülen, Emre Uslu, Önder Aytaç, Nazlı Ilıcak gibi isimler tebrik edecektir. Çünkü parti kurduğu bayanı en çok destekleyen bunlardı ve bizimle bu yüzden kavgaya tutuşanlardı.

Ölümle pençeleşmenin bedeli, onlarla yanyana gelmek için miydi?" şeklinde bir değerlendirme yaparak, finalde "Değer miydi Fatih Eryılmaz? " diye bir soru yöneltmiştim.

Fatih Eryılmaz ise "FETÖ'nün kokusunu duysam yanında değil karşısında olurdum" diyerek bir nevi tartışmalara cevap vermiş… 

Traji-komik olan nedir biliyor musunuz?  

Fatih Eryılmaz'ın bu açıklamayı yaptığı gazete, 4 yazarını "Fethullah Gülen'i eleştirdi" diye sansürleyen ve yollarını ayıran gazete olmasıdır. FETÖ'cü iş adamlarının, Türkçe olimpiyatları heyeti olarak Zaman gazetesinden önce ilk ziyaret ettiği gazete olmasıdır.

O kadar çok yırtık var ki, nereye yama yaparlarsa yapsın tutmuyor.

Fatih Eryılmaz'ın kendisini traji-komik hale düşürdüğü bir başka açıklaması da "Önder Aytaç, "polisin Ergenekon kanadı çözülmedi" diye yazı yazdı. 6 ay sonra Yurt Atayün beni gözaltına aldı; uyuşturucu çetesi, Ergenekon, Balyoz, İBDA-C bulaştırmadıkları dosya kalmadı." şeklinde olanıdır.

Fatih Eryılmaz "Beni gözaltına aldıran Önder Aytaç" diyor, ama aynı Önder Aytaç'ın 17 Ekim 2013 tarihinde  "DUAMDIR; ALLAH'IM BU HANIMEFENDİYE CUMHURBAŞKANLIĞINI NASİP ET. ÇÜNKÜ O ÇOK İÇİMİZDEN BİRİ. NE DERSİNİZ?" diye desteklediği Meral Akşener'in kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alıyor.

Ne kadar tuhaf değil mi? 

Celladına âşık olan Fatih Eryılmaz, burada koku ötesi bir hal var, sanırım senin duyu organları bu hali hissetmiyor.

Fatih Eryılmaz'ı bu hale düşürenin de yine aynı gazeteye açıklama yapan Ümit Özdağ olduğu ortaya çıkmıştı. Ümit Özdağ "Fatih Müdür benim polis akademisinden de öğrencim" demiş… 

Bozacının şahidi şıracı (olur) misali…

Ümit Özdağ sen Emre Uslu'nun da "MHP'de en çok sevdiğim, çok saygı duyduğum Ümit Özdağ'dır. Hocam olur" dediği adamsın…

Sen, o 15 Temmuz darbe girişimini aylar öncesinden bilen Emre Uslu'ya çıkardığın derginde, stratejik araştırma merkezinin web sayfasında köşe yazısı yazdıran adamsın…

O yüzden "Biz, iddiaları çürütmekle ilgili değiliz, biz iktidara gelip FETÖ'yü gömmekle ilgiliyiz. Ve FETÖ'yü gömmek için de FETÖ'yü gerçekten tanıyan, AKP onlarla işbirliği yaparken de FETÖ'yle mücadele eden kadrolara ihtiyaç var. Bunları bir araya getiriyoruz." Masalıyla ancak cellatlarına âşık olan Fatih Eryılmaz gibi polisleri kandırabilirsin, aldatabilirsin ama bizleri asla!

Sayın Fatih Eryılmaz hocan Ümit Özdağ'la yanyana geldiğinde ona bir sor bakalım MHP'deki görevlerinden niye apar topar istifa edip kaçmış!

"Devlet bey, bana 2004 yılında bana bir oda, bir makam verse, ben asla muhalif olmazdım. Beni de böylelikle bitirir" dediği halde, "Türkiye'de farklı gelişmeler" olacak dediği için mi 15 Temmuz'dan önce MHP'deki görevlerini bırakıp, birden yine muhalif olmuştur. MHP'de MYK üyesi oldu, MHP'de milletvekili oldu, MHP'de Genel Başkan Yardımcısı oldu, bundan daha büyük makam neydi ki, bunları aldığı halde hançeri sapladı gitti? 

Fatih Eryılmaz, Önder Aytaç ve Emre Uslu'nun desteklediği kişilerle aynı hedefe yönelmenin asıl sebebi nedir?

Meral Akşener'e, Ümit Özdağ'a FETÖ'nün duyduğu aşkı nasıl yorumluyorsun?

"Hocaefendiyi bir gün herkes anlayacak. Ne mutlu şimdiden anlayana" sözü kime aittir?

FETÖ'nün bir zamanlar emniyet imamı olan Kemalettin Özdemir ismini hiç duydun mu?

Kurucular kurulunda yer aldığın partiyi kuranların MHP'ye yapmaya çalıştığı operasyona niçin FETÖ'cü hâkim ve savcılar topyekün destek olmuştu?

Fatih Eryılmaz koku dendiği vakit, sen gerçekten ne anlıyorsun?

YILDIRAY ÇİÇEK/ORTADOĞU