Barzani korsan referandum yapıyor, sonucunu İsrail bayraklarıyla kutlamak Yahudilere düşüyor. Aslında bu manzara yaşanan herşeyin özeti ve sonucudur. İsrail merkezli Begin Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi uzmanı Edy Cohen'in "İsrail'in bağımsız Kürdistan'a ihtiyacı var" sözü, yaşananların kimin hedefine hizmet ettiğini gösteriyor. Kucaktan kucağa gezen Barzani'nin en rahat ettiği kucak arayışı ABD, İsrail ve İngiltere arasında bir mesaiye dönüşmüştür.

Müslüman kürtleri ABD'ye, İsrail'e, İngiltere'ye peşkeş çekmeye çalışan bir Barzani gerçeğini göremeyenler, hala "Müslüman Barzani'nin zaferi" şeklinde propaganda yapmaktadır. Türkiye'de AKP içinde bu propagandayı yapan, yıllardır Barzani'yi şirin gösterme gayreti verenler vardır.

Korsan referandumun ve sonuçlarının en çok Türkiye'nin bölünmesi için adım olduğunu göremeyen ahmaklar vardır. Ve bunlar hala "Bağımsız bir kürt devletinin ne zararı var?" diyebilmektedir. AKP içinde bunu açık açık söyleyen üç milletvekili olmuştur. 

ABD'nin bölgedeki PKK'ya tonlarca ağır silah yardımı yaptığını ve bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılacağını anlamayanlar, gelişmeleri çok sıradan görme ve gösterme gayreti içindedir ki bu ABD'nin verdiği silahların birçoğu Güneydoğu'da terörle mücadele esnasında PKK'nın elinde yakalanmıştır.

"Irak, İran, Suriye ve Türkiye üzerinden toprak parçası alacağım. Büyük kürdistan'ı kuracağım" sözü, kukla Barzani'nin sürekli güncel tuttuğu ve sürekli tekrarladığı bir hedefi iken, Barzani'yi bugüne kadar kim dost gördü, gösterdi ise bugün bölgenin bu hale gelmesinin baş sorumlusudur.

Bugüne kadar olan oldu da, bu saatten sonra bu gidişatın önüne nasıl geçilecek bunun üzerinde yoğunlaşmak gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık "Bir gece ansızın gelebiliriz" vurgusunu yaparken, Başbakan ve bakanların "savaş yok" açıklamaları, Barzani üzerinde yaptırımların nasıl olacağını merak ettirmektedir. "Bir gece ansızın gelebiliriz" silahlı mücadele vurgusudur. O halde AKP içindeki bu çelişki nedir?

Irak'ın kuzeyinde Barzani'ye bir tane referandum sandığı kurdurulmaması gerekirdi, ama bugün korsan referandumun sonuçları kutlama yapılarak yayınlanmaktadır.

Barzani'nin korsan referandumundan bugüne 3 gün geçti, Barzani'ye henüz bir yaptırım uygulanmış değildir.

Bir an önce MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği maddeler halindeki yaptırımlar hayata geçirilmelidir. Türk devletinin ortak aklı o maddelerde hayat bulmalıdır. Bunlar bugün uygulanmazsa çok yakın tarihte, Türkiye yanı başında Irak ve Suriye'de kurulmuş sözde kürdistan ile savaşacaktır.

AKP, Barzani ile geçmişte olan dostluğunun duygusal bağını artık bitirmeli, Türk devletini yönettiğini artık anlamalıdır.

Demirtaş'ları hapise koyup, Barzani 'ye nefes aldırmak mücadele değildir. 

Her ikisi de aynı merkezden yönetilen Türkiye'nin düşmanı olduğuna göre, Barzani'ye tolerans ne diye olsun?

O halde "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözü laf değil, icraat olsun…

Irak ordusu da, Türk askerleriyle tatbikata katıldığına göre şartlar değişmeden ve zaman kaybetmeden, Barzani o referandum sandıkları içine gömülmelidir.

Türk devleti, kendine tezgâhlar hazırlayan ABD'yi, İsrail'i, İngiltere'yi üzmeli, Barzani'yi doğduğuna pişman etmelidir.

Türkiye kendi bölgesinin dengesini kendi iradesiyle kurmalıdır. Komşumuz İran'la, Irak'la, Suriye ile tekrar sağlıklı bir diyalog kurmalı, Rusya ile ciddi ve akılcı diyaloga girilmeli ve ABD'nin bu ikiyüzlü ihaneti, yılışkan tavrını bitirecek duruşumuz olmalıdır.

Trump'un PKK'ya tonlarca silah verip, sonra "Türkiye dostumuz" deme iğrençliğini bitirmeliyiz. Biz her şeye rağmen Trump'a gülmeye devam edersek, o da bu halimizden memnun olduğumuzu düşünecektir. ABD şu an bize dostluk yapmıyor, açıkça emperyalist kahpeliği yapmaktadır.

ABD, İngiltere ve İsrail'in alacağı mesajı, uşak olarak kullandıkları Barzani'ye ödettireceğimiz bedelle verebiliriz. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Barzani, çok ağır bir bedel ödeyeceği ve sonu hüsranla bitecek bir macera yolculuğunu başlatmıştır. Çocukluk hayalinin nasıl kabusa dönüşeceğini yaşayarak görecektir." sözü Türk devletinin parolası olmalıdır.

Bugün olmazsa, yarın inanın çok geç olacaktır.