ABD’deki seçimlerde Demokratların başkan adayı olan, ABD’nin eski başkan yardımcısı Joe Biden’ın beyninin arkasındaki Türkiye hesaplarını ve planlarını tüm açıklığıyla ortaya döktüğü videonun 7 ay sonra terör örgütü PKK’ya ait haber siteleri tarafından tekrar gündeme taşınmasından sonra Türkiye’nin nasıl hedefte olduğu bir kez daha ispatlandı. “ABD ve Türkiye” müttefik ve stratejik ortak sıfatı taşısa da ABD’de Türkiye dostu bulmak gerçekten zordur. ABD hep akrebin doğasını sergileyen zihniyetle doludur. ABD’nin başına kim gelirse gelsin Ortadoğu bölgesinde Türkiye’nin başına hep çorap örmüştür. Türkiye’nin yıllardır yaşadıklarına bir bakın her taşın altından ABD’nin çıktığını göreceksiniz. Joe Biden da bu rolünü hem başkan yardımcısıyken, hem de şimdi başkan adayı iken yerine getirmektedir. Şu an anketlerde önde görülen Demokratların adayı Joe Biden’ın bir de başkan olduğunu düşünün…

          Joe Biden’ın New York Times gazetesine yapmış olduğu videolu açıklama Türkiye’ye bakış açısındaki zihniyetini tamamen ortaya dökmüştür. Röportajı içinde bol bol hem mevcut hükümete düşmanlık, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirerek Türkiye üzerinde neler yapabileceğine dair düşünceleri vardır.

  • Erdoğan’ı devirmek için Türkiye’deki muhalefeti desteklemekten bahsediyor.
  • Erdoğan’a bedel ödettirmekten bahsediyor.
  • Türkiye’deki muhalefeti cesaretlendirip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için fırsatların değerlendirilmediğini ifade ediyor. Erdoğan’ı Darbe ile değil seçimle yıkmaktan bahsediyor.
  • Kürtler sıfatını kullanarak PKK’ya sahip çıkmaktan bahsediyor. Terör örgütü PKK’ya karşı yapılan mücadeleden rahatsızlığını açıkça ifade ediyor.
  • Müttefiklerle yanyana gelip Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki eylemlerini durdurmaktan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dair endişelerinden bahsediyor.

          Türkiye’deki muhalefet Biden tarafından açığa düşürülmüş olmalı ki, hepsi birden tutuşarak “7 ay önce yapılmış röportaj niçin şimdi servis ediliyor?” diye propaganda yapmaya başladılar. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’de bu yüzden “Biden’in aday olmadan önce yaptığı melanet konuşması yedi aylık bir maziye sahip olsa da, bu kirli şahıs Türk ve İslam düşmanı olarak ülkemize şiddet ve nefret cephesi açmıştır. Bu konuşmanın niye bugün tedavüle çıktığını, başka bir ifadeyle zamanlamasını sorgulayanlar başta CHP olmak üzere kötü niyetlidir.” açıklamasını yapmıştır.

          Gelin o zaman CHP’nin başını çektiği muhalefetin “7 ay önce yapılmış röportaj niçin şimdi servis ediliyor?” mantıksızlığına odaklanalım. 7 ay sonra Biden’in bu röportajını tekrar servis eden kim? 14 Ağustos Cuma saat 14.16’da yayınlayan terör örgütü PKK/YPG’ye bağlı internet sitesi Hawar Haber ajansı… YPG kim? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” dediği ve “YPG bize saldırmaz” dediği bir terör örgütü… YPG biliyorsunuz terör örgütü PKK’nın Suriye kolu… Kemal Kılıçdaroğlu aynı zamanda PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile son beş yıldır işbirliği, ittifak yapan ve son yerel seçimlerde Kandil’deki tüm teröristbaşlarının desteğini alan bir genel başkan…

          O halde Biden’in bu röportajının 7 ay sonra servis edilmesini aile içi mesele olarak niçin görmüyorsunuz da, bunu iktidarın bir propaganda oyunu olarak göstermeye çalışıyorsunuz?

          Afrin’de YPG’li teröristlerin öldürülmemesi için CHP’lilerin nasıl seferber olduğunu görmedik mi?

          Meral Akşener’in partisi İP’in, CHP ve HDP’den önce “İYİ Parti tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıdır” açıklamasını yaparak Zeytin Dalı Operasyonuna nasıl karşı çıktığını görmedik mi? Serok Ahmet Davutoğlu’nun YPG sevdası bilinmeyen bir sır mı?

          O halde neymiş, CHP’nin başını çektiği Türkiye’deki muhalefet bunu aile içi mesele olarak görüp, sürekli irtibat halinde oldukları PKK/ YPG ile yanyana gelerek “Joe Biden’in 7 ay önceki röportajını niçin şimdi servis ettiniz?” diye sormaları gerekiyor. Ne diyorsun Kemal Kılıçdaroğlu “vatanını korumaya çalışan oluşum” dediğin YPG Joe Biden’in anketlerde önde olduğunu gördüğü için mi onun propagandasına başladı? CHP ve yancıları bu meseleyi çözecek olan inanın sizlersiniz. Herhalde YPG, Afrin’de 4600 teröristi öldürme iradesini gösteren ve bu mücadelesini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iyiliği için bir adım atmış olamaz.

          Aranızdan su sızmayan YPG’den aldığınız bilgileri Joe Biden’ın bizzat kendisinden teyit ettirebilirsiniz. Bunu da en iyi yapacak olan Meral Akşener’in partisi İP’tir. Mesela İP’in kurucuları arasında olan, Meral Akşener’in başdanışman yaptığı, Turuncu devrimlerin finansörü NED’in desteklediği Denge Denetleme Ağı’nın önde gelen ismi Selda Tandoğan Demirel’in Joe Biden ile arasından su sızmıyordu. O da bu konuyu derinlemesine çözecektir.

          Joe Biden’ın bir PKK sevdası vardır. Bu sevda üzerinden CHP bir yol bulabilir. O yüzden “7 ay önce yapılmış röportaj niçin şimdi servis ediliyor?” yaygarası döner döner yine sizi vurur.

          Gerek mevcut ABD Başkanı Trump, gerekse ABD Başkan adayı Joe Biden, Türkiye’nin terör örgütü YPG/PKK ile olan kararlı mücadelesiyle birlikte oluşan bağımsız ve güçlü Türkiye imajından rahatsızdır. O yüzden ABD Türkiye’ye hep kontrol altında tutulacak ve kendi politikaları ışığında terbiye edilecek ülke gözüyle bakıyor. ABD Başkan adayı Joe Biden’ın açıklamaları PKK’yı (YPG) mutlu ettiği için tekrar servis etmiş ve güncellenmesini sağlamıştır.

          ABD Başkan adayı Joe Biden’ın sıcak mesajlar verdiği CHP’nin başını çektiği Türkiye’deki muhalefet, röportajın içeriğini zamanlama üzerinden sulandırmaya, gölgelemeye kalksa da görüldüğü gibi mantıklı düşünebilenler için gerçekler ortadadır.

          (FETÖ) soruşturmasında firari durumda olan yazar Ergun Babahan, Twitter hesabından, “Türkiye halkları Bahçeli’siz bir siyaset dönemine hazır olmalı” diye yazdığında, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi hesabından bu tweet’i beğenmesi olayı nasıl unutulur?

          ABD Cumhur ittifakının duruşundan, gücünden ve Türkiye’yi koruma mücadelesinden rahatsızdır. ABD bölgede PKK/YPG ile uyumlu çalışacak bir hükümet aramaktadır. Bunun için en iyi sinyali CHP ve yancılarından almaktadır.

          Joe Biden’ın röportajında verdiği tüm mesajlar Türkiye’deki muhalefetin aslında hangi güç odaklarından beslendiğini de göstermektedir.

          Meral Akşener aslında bu durumu daha önce itiraf etmişti, belki de istemeden ağzından kaçırmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Haber Türk ekranlarından “Bizden CHP, HDP, İP, SP yanyana gelerek Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı yapmamız istendi” demişti. Böyle bir talebi kim istedi, hangi güç odakları istedi hala açıklanmadı. “Meral Akşener bu açıklama ile Abdullah Gül oyununu bozdu” dediler ama mantığa yatkın bulmadığı ve kendi adaylığı söz konusu olduğu için Meral Akşener bu işe girmemişti. Yoksa Meral Akşener’in daha sonra ki Abdullah Gül açıklaması şöyle idi : “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiç fikrim yok

          Yani Joe Biden’ın ruhu her daim Türkiye’deki bu muhalefetin içinde olduğu anlaşılıyor. Görüldüğü gibi karanlık güç odakları bunlara “rahat rahat yanyana gelin bu projeyi hayata geçirin” diyor.

          PKK ve YPG ortak noktası bile, Joe Biden ve CHP’nin başını çektiği muhalefet için buluşma merkezidir. O yüzden cambaza bak oyunları bize sökmez.