İzmir'de katıldığı bir panelde "terör örgütü propagandası yaptığı" suçlamasıyla hakkında dava açılan eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Yüksekdağ katılmadı. Duruşmada, Yüksekdağ'ın avukatları hazır bulundu.

Avukat İmdat Ataş, Yüksekdağ'ın duruşmalara Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılmak istemediğini, bizzat duruşma salonunda bulunmak istediğini beyan etti.

Duruşma savcısı, Yüksekdağ'ın Ankara'da 16. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davayla bu davanın birleştirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesine konuya ilişkin müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'de katıldığı bir panelde yaptığı konuşmalar nedeniyle eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında hazırladığı iddianamede, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.