AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kağıthane'de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı.

Yeni Zelanda'da iki camiye terör saldırısı

Erdoğan: Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum

Yıldırım, "Bu sabah çok acı bir haberle gözlerimizi açtık. Bu mübarek cuma gününde, ibadet etmekten başka bir şey yapmayan, Allah'a eller yönelmişken alçakça bir saldırı sonucu Yeni Zelanda'da dindaşlarımız, kardeşlerimiz katledilmiştir, şehit edilmiştir. Bu ne nefrettir, bu ne alçaklıktır. Bir de barbarlığı bize yakıştıranların ne kadar insanlıktan nasip almadıklarını bir kez daha görüyoruz." diye konuştu.

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"İslam düşmanlığı gittikçe Batı'da yayılmaya başladı. Çeşitli yerlerde camiler kundaklanıyor, Müslümanların evi işaretleniyor. Bu gidişat da hayra alamet değil. Terör olduğu zaman dikkat ederseniz hemen 'İslamcı terör örgütü' diye damgayı vuruyorlar. Anlamadan, dinlemeden. Ama bu işi gayrimüslimler, Hristiyanlar yaptığı zaman 'cinnet getirdi', 'çıldırdı' gibi masumlaştırmaya çalışıyorlar. Terörün dini, etnik kimliği olmaz. Terörün milleti de olmaz."

"Vahşi İslamofobik saldırıyı lanetliyorum"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Yeni Zelanda'daki ırkçı ve vahşi İslamofobik saldırıyı lanetliyorum. Vefat edenlere, şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Küresel emperyal dünyanın ve İslamofobiyi besleyen bu dünyanın da İslam'dan artık elini çekmesini istiyor, sağduyuya davet ediyorum." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'dan "Terörün her türünü ve İslamafobik faşizan terörizmi lanetliyorum." mesajını yayımladı.

Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yeni Zelanda'da cuma namazı esnasında gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörün her türünü ve İslamafobik faşizan terörizmi lanetliyorum."

"Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade eden Selçuk, "Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Acı bir günde toplantıyı yapmak durumunda kaldık. Bu acılar bize gösteriyor ki millet olarak, Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Daha çok dayanışma içinde olmamıza ihtiyacımız var. " diye konuştu.

"İslam düşmanlığı terk edilmeli"

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, tarih boyunca İslam ve Müslümanlara karşı düşmanlıktan, hiç kimsenin fayda görmediğini, bugün de görmeyeceklerini vurguladı.

Sağlam, "Batı zihniyeti başta eğitim ve basın dili olmak üzere, her alanda İslam düşmanlığını terk etmek durumundadır. Aksi takdirde bu ateşin dokunmayacağı kimse kalmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.