UŞAK merkezli sekiz kentte yapılan operasyonda, FETÖ örgütüne insan kaynağı sağlayan 'Abla' oldukları gerekçesiyle 21 kadın gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Uşak Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın eşi Rukiye Yıldırım ile bazı işadamlarının eşleri, 3 öğretmen ve bir hemşirenin de bulunduğu belirtildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında dün saat 19.00'da, Uşak merkezli 8 ildeki 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan 29 şüpheli kadından 21'i yakalandı. 8 kişinin ise yurt dışına kaçtıkları belirlendi.

Yakalananların FETÖ örgütüne 'Altın Nesil' yetiştirme iddiasıyla insan kaynağı sağlayan 'Ablalar' oldukları belirtildi. Şüphelilerin, vatandaşların dini duygularını istismar ederek örgütün finansı için kermes, himmet, kurban, zekat ve bağış gibi etkinliklerden gelir elde ettikleri, toplanan geliri ise örgütün kurduğu sermaye şirketleri ile örgüt mensuplarının şirketlerine yönlendirerek aklama faaliyetinde bulundukları öne sürüldü. 'Ablalar' yapılanmasının örgütün çıkardığı gazete, dergi ve mecmua gibi finans desteği ve aynı zamanda örgüt tabanına ideolojik fikirler veren gizli talimatların yayıldığı abonelikleri sağladıkları, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankası'na finansal destek sağladıkları, örgütün en önemli amacı olarak 'Altın Nesil' oluşturma faaliyetleri kapsamında insan kaynağı temin ettikleri, örgütün gizli kasaları olan ağabeylere kayıt dışı para aktardıkları, çevrelerinde farklı isim kullanarak 'Kod İsim' kullandıkları, örgüt içinde 'Abi' olarak adlandırılan örgüt üyeleri ile 'BYLOCK' isimli şifreli programla gizlilik içinde haberleştiklerinin tespit edildiği belirtildi.

FETÖ örgütünün 'Ablaları' 21 kadın sorgularının ardından adliye sevk edilecek.

DHA